Video BREXIT. Ce spun românii despre ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană: Va fi rău! Şi cu NATO va fi problemă - VIDEO

Cei mai mulţi români cred că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va avea efecte negative asupra ţării noastre, dar primii care vor simţi efectele vor fi conaţionalii care muncesc în momentul de faţă în Regat.

14974 afișări

"Părerea mea este că se vor întoarce foarte mulţi din Marea Britanie, români de-ai noştri care lucrează acolo şi aici nu prea sunt posibilităţi ca să îi angajeze şi şomajul va creşte foarte mult. A doua problemă va fi cu lira sterlină, evident, că văd că s-a devalorizat puternic de tot. Şi cu NATO va fi problemă. Chiar dacă e să rămână în NATO… Deci una e Uniunea Europeană şi alta este ca să fii şi în sistem NATO... Ruşii sunt aproape", a declarat un bucureşean, după ce datele oficiale ale refrendumului au arătat că Marea Britanie va părăsi U.E.

Un altul spune că efectele se vor resimţi asupra euro, iar locurile de muncă vor fi tot mai puţine, în timp ce sunt voci care susţin că România ar trebui să îşi reconsidere poziţia faţă de Uniunea Europeană.

"Chiar ar trebui să ieşim şi noi, pentru că ne-ar fi mult mai bine şi mai necesar pentru ţara noastră, aşa cum toate ţările s-au organizat şi multe nu sunt în U.E. Eu cred că s-au dezvoltat mult mai bine decât suntem noi, acum, la ora actuală", este o altă opinie.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, vineri, că nu va exista un impact imediat asupra drepturilor pe care le au românii care muncesc în Marea Britanie şi că nu va exista un impact semnificativ, pe termen scurt asupra economiei.

Daniel Dăianu, membru al Consiliul de Administraţie al BNR, a declarat că rezultatele referendumului din Marea Britanie sunt "un punct de inflexiune", implicaţiile fiind nu numai economice, ci şi geopolitice.

"E un punct de inflexiune. Implicaţiile sunt nu numai economice, ci şI geopolitice. Regatul Unit este nu numai o economie mare, cu un centru financiar global, dar are un rol cheie în politica de securitate. Să vedem ce va fi cu Regatul, dacă va rămâne unit", a spus Daniel Dăianu, În opinia lui, referendumul nu înseamnă nici dispariţia de pe harta economică a Marii Britanii şi nici nu va însemna legăturile strânse ale UE rupte cu UE.

"Deja scoţienii vor un nou referendum. Situaţia acestui referendum in Regatul Unit trebuie judecat pentru a interpreta rezultatul şI dintr-o altă perspectivă. UK nu face parte din zona euro. Este o funcţionare nesatisfăcătoare a instituţiilor de ansamblu", a remarcat Dăianu.

În ceea ce priveşte România. Dăianu nu crede că ieşirea Marii Britanii înseamnă destrămarea proiectului european.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici