Studenţii la medicină, voluntari în pandemie, primesc 2.500 de lei, diurnă, cazare şi masă din partea autorităţilor

  • Studenţii la Medicină ar putea fi luaţi parteneri în lupta pentru combaterea pandemiei de COVID-19.
  • Cei care acceptă să lucreze în spitale vor primi 2.500 de lei lunar, masă şi cazare, plus diurnă.
  • În primă fază se ţinteşte recrutarea a aproximativ 3.000 de voluntari din totalul de 20.000.
499 afișări
Imaginea articolului Studenţii la medicină, voluntari în pandemie, primesc 2.500 de lei, diurnă, cazare şi masă din partea autorităţilor

Studenţii la Medicină ar putea fi luaţi parteneri în lupta pentru combaterea pandemiei de COVID-19, potrivit unei ordonanţe de urgenţă, citită joi, în primă lectură. Cei care acceptă să lucreze în spitale vor primi 2.500 de lei lunar, masă şi cazare, plus diurnă.

„Ordonanţa care a fost în prima lectură prevede acordarea dreptului de liberă practică temporar medicilor absolvenţi ai facultăţilor de Medicină, medicilor rezidenţi, indiferent de anul de pregătire în rezidenţiat pe durata a situaţiei cu care ne confruntăm, a pandemiei cu SARS-CoV-2, astfel încât ei să poată să lucreze sub supraveghere în spitale şi să asigure în secţiile în care sunt îngrijiţi pacienţii care suferă de COVID-19”, a spus secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

De asemenea, se doreşte organizarea unui program de voluntariat, în care studenţii la medicină, indiferent de anul de studiu, să poată participa la procesul de îngrijire a bolnavilor pe bază de voluntariat.

„Vor fi repartizaţi şi vor semna contracte de voluntariat cu inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din judeţele unde vor fi repartizaţi şi vor lucra în judeţele respective sub coordonarea unei persoane desemnate de unitatea sanitară. La fiecare lună se aşteaptă o activitate de aproximativ 120 de ore,” a mai spus Arafat.

Potrivit ordonanţei, la sfârşitul fiecărei luni studentul va primi un 2.500 de lei. Cei care vin din alte localităţi decât centrele universitare unde studiază vor primi diurnă, plus cazarea şi masa din partea autorităţilor sau a unităţii sanitare unde vor activa.

„Cred că acestea sunt măsuri extrem de importante pentru noi, astfel încât să creştem capacitatea sistemului. Studenţii vor ajuta ca personal mediu, vor lucra alături de asistenţi, alături de medici”, a precizat Arafat.

În primă fază se ţinteşte recrutarea a aproximativ 3.000 de voluntari din totalul de 20.000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici