Studiu: Peste 70 la sută dintre ardeleni beau bere considerând că previne apariţia pietrelor la rinichi

Peste 70 la sută din ardeleni cred că un consum moderat de bere poate preveni apariţia pietrelor la rinichi, iar un sfert cred că berea poate fi considerată o sursă naturală de vitamine de tip B, relevă rezultatele unui studiu comandat de Asociaţia Berarii României şi dat marţi publicităţii.

360 afișări
Imaginea articolului Studiu: Peste 70 la sută dintre ardeleni beau bere considerând că previne apariţia pietrelor la rinichi

Studiu: Peste 70 la sută dintre ardeleni beau bere considerând că previne apariţia pietrelor la rinichi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Directorul general al Asociaţiei Berarii României, Constantin Bratu, a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că un studiu comandat, anul trecut, de asociaţie arată că "două treimi dintre ardeleni beau bere când se întâlnesc pe terasă cu prietenii şi o preferă pentru proprietatea sa de a hidrata organismul".

"Peste 70 la sută dintre ardelenii care iubesc berea cred că un consum moderat de bere poate preveni apariţia pietrelor la rinichi. Aproape o treime din consumatorii ardeleni de bere o preferă pentru că este fabricată din ingrediente naturale, iar un sfert cred că berea poate fi considerată o sursă naturală de vitamine de tip B. De asemenea, 40 la sută dintre ardelenii consumatori de bere au afirmat că berea nu lipseşte din frigider pe perioada verii", a spus Bratu.

Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, de 1.024 de persoane, în perioada mai-iunie 2012.

Studiul a fost realizat la nivel naţional şi vizează obiceiurile consumului de bere din regiunile României, urmând ca rezultatele privind Moldova, Oltenia să fie prezentate ulterior, în conferinţe de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici