Suceava: Arbori doborâţi pe 2.335 hectare de pădure în zona Demăcuşa, în urma unei furtuni - FOTO

Arbori de pe 2.335 de hectare de pădure din zona Demăcuşa, judeţul Suceava, au fost dezrădăcinaţi sau doborâţi, în urma unei furtuni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4980 afișări
Imaginea articolului Suceava: Arbori doborâţi pe 2.335 hectare de pădure în zona Demăcuşa, în urma unei furtuni - FOTO

Suceava: Arbori doborâţi pe 2.335 hectare de pădure în zona Demăcuşa, în urma unei furtuni - FOTO

Şeful Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Găşpărel, a declarat, luni, că furtuna de duminică seara a provocat, în mai puţin de două ore, pagube majore în fondul forestier, prin ruperea şi, mai ales, prin dezrădăcinarea şi doborârea la pământ a arborilor.

El a spus că pagubele s-au produs în fondul forestier din proprietatea statului, în zona Demăcuşa, pădure administrată prin Baza Experimentală Tomnatic, fiind afectate păduri de molid, atât cele tinere, cât şi arborete aflate la vârsta exploatabilităţii.

"Suprafaţa totală afectată de doborâturi şi rupturi disparate de arbori este de peste 2.335 de hectare. Volumul masei lemnoase puse la pământ este estimat la circa 24.000 de metri cubi. Din acest volum, pe o suprafaţă compactă de 35 de hectare au fost doborâţi toţi arborii. Volumul acestei doborâturi în masă de pe cele 35 de hectare este apreciat la 15.000 de metri cubi, iar restul de 9.000 de metri cubi de material lemnos sunt răspândiţi pe alte circa 2.300 de hectare”, a spus şeful Gărzii Forestiere Suceava.

El a adăugat că silvicultorii lucrează la deschiderea drumurilor forestiere blocate.

Potrivit lui Găşpărel, au fost identificate zonele afectate de calamitate şi s-a întocmit o programare a lucrărilor de evaluare a masei lemnoase de exploatat, urmând ca, în cel mai scurt timp, masa lemnoasă să fie scoasă la licitaţie şi să înceapă lucrările de exploatare forestieră.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici