Tânăr din Galaţi bănuit că organiza o vânătoare cu ogari a fost prins de Poliţie. Sancţiunile aplicate

  • Un tânăr din Galaţi, bănuit că se pregătea să organizeze o vânătoare de ogari a fost prins pe terenul de vânătoare
  • Acesta a fost amendat pentru acces ilegal pe domeniul fondului de vânătoare
  • Autorităţile nu au reuşit să dovedească braconajul
1679 afișări
Imaginea articolului Tânăr din Galaţi bănuit că organiza o vânătoare cu ogari a fost prins de Poliţie. Sancţiunile aplicate

Tânăr din Galaţi bănuit că organiza o vânătoare de ogari a fost prins de Poliţie. Sancţiunile aplicate

 Un tânăr din Galaţi, bănuit că se pregătea să organizeze o vânătoare de ogari a fost prins pe terenul de vânătoarea şi amendat pentru acces ilegal pe domeniul fondului de vânătoare, deoarece autorităţile nu au reuşit să dovedească braconajul.

Bărbatul de 22 de ani, care locuieşte într-o localitate din judeţul Galaţi, a fost descoperit pe un teren în timp ce se pregătea să organizeze o vânătoare ilegală cu ogari. Deoarece tânărul nu fost prins în flagrant şi nu avea vânat asupra lui, poliţiştii nu au putut proba suspiciunea de braconaj şi l-au amendat pentru accesul ilegal pe fondul de vânătoare.

Incidentul din localitatea gălăţeană Schela este o premieră în judeţ şi a fost anunţat de paznicul domeniului.

Cei care s-au deplasat la faţa locului l-au descoperit pe tânăr care era însoţit de ogari şi de un cal. El le-a spus reprezentanţilor autorităţilor că a ieşit la o plimbare.

„Persoana a fost surprinsă pe un fond de vânătoare, avea cu el ogari, aceştia sunt interzişi la vânătoare. Este primul caz înregistrat în judeţul Galaţi. Fapta este infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. De asemenea, se pedepseşte accesul pe fondurile cinegetice cu amendă între 3.000 şi 6.000 de lei. Noi am fost sesizaţi de paznicul de vânătoare, ne-am deplasat la faţa locului. El nu avea animale vânate asupra lui, ne-a spus că se plimba împreună cu calul şi ogarii săi. Acolo se vânează iepuri, fazani, căprioare, iar mistreţii sunt în trecere. Cu ogarii se organizează vânători la iepuri şi căprioare”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, Adrian Alexandru.

Deoarece nu avea vânat asupra sa, bărbatul nu a fost acuzat de braconaj, dar a primit o amendă de 5.000 de lei pentru acces ilegal pe domeniul de vânătoare.

„Constituie contravenţie accesul cu laţuri, ogari sau metişi de ogari pe fondurile cinegetice. Se pedepseşte cu amendă. În acest caz, bărbatul de 22 de ani care locuieşte fără forme legale în Schela, a fost amendat cu 5.000 de lei”, a explicat, la solicitarea MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, Gabriela Costin.

În România, vânătoarea cu ogari este interzisă prin lege, dar numeroşi braconieri folosesc această metodă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici