Tăriceanu: Am primit cererea de încuviinţare a arestării lui Greblă, după demisie rămâne fără obiect

Senatul a primit solicitarea Procurorului General pentru încuviinţarea arestării preventive a judecătorului CC Toni Greblă, a anunţat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu, care a adăugat că cererea va rămâne fără obiect abia după publicarea demisiei lui Greblă în Monitorul Oficial.

272 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Am primit cererea de încuviinţare a arestării lui Greblă, după demisie rămâne fără obiect

Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

”Am primit solicitarea din partea procurorului general privitoare la domnul Toni Greblă, prin care se solicită aprobarea arestării preventive şi trimiterea în judecată. Documentele au sosit. Ele vor intra pe circuitul prevăzut de Regulamentul Senatului”, a spus preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit acestuia, va fi sesizat Biroul Permanent şi în cadrul Biroului se va decide ce se va face în continuare, precizând că, în mod normal, cum s-a procedat şi în alte cazuri similare, documentele vor fi înaintate Comisiei juridice spre analiză.

”Sigur că între timp am luat act de ştirile care au apărut - domnul Toni Greblă, judecător în cadrul Curţii Constituţionale, şi-a dat demisia, aşa că aş putea spune că solicitarea Procurorului General nu mai are obiect, însă nu voi putea să procedez altfel decât v-am spus înainte, decât în momentul în care voi primi din partea Curţii Constituţionale o înştiinţare în acest sens, prin care să luăm act de demisia domnului Greblă şi atunci sigur că acest întreg mecanism despre care am vorbit nu va mai avea rost”, a adăugat preşedintele Senatului.

Tăriceanu a mai arătat că şi Biroul Permanent poate să constate că rămâne fără obiect cererea procurorilor, din moment ce Greblă nu mai are calitatea de membru al Curţii Constituţionale. ”După ce se publică în Monitorul Oficial şi luăm act de demisie, până atunci nu putem”, a completat Tăriceanu, care a adăugat că luni este şedinţă de Birou Permanent.

Întrebat cine ar trebui să facă propunerea pentru noul judecător la Curtea Constituţională, Tăriceanu a răspuns: ”Tot grupul parlamentar care a făcut propunerea şi pentru Toni Greblă. Din câte bănuiesc a fost propus din partea grupului majoritar, PSD. Acest lucru se va discuta fără îndoială în cadrul Senatului. Nu e obligatoriu să fie un membru al Senatului. Nu ştiu pe cine au în vedere, dacă au în vedere. Cred că lucrurile s-au precipitat destul de rapid şi nu ştiu dacă există în momentul de faţă o propunere în acest sens”.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că persoana ce va fi nominalizată trebuie să fie un jurist care să îndeplinească condiţiile pe care le cere legea pentru a ocupa funcţia de judecător la CC şi că ”nu orice jurist poate îndeplini aceste condiţii”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici