Timişoara: O fată de 9 ani a murit în spital din cauza rujeolei. În total sunt 24 de decese

O fată în vârstă de nouă ani şi zece luni internată cu rujeolă la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara a murit în urma unei bronhopneumonii. Acesta este cel de-al 24-lea caz de deces înregistrat în România din cauza rujeolei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

624 afișări
Imaginea articolului Timişoara: O fată de 9 ani a murit în spital din cauza rujeolei. În total sunt 24  de decese

Timişoara: O fată de 9 ani a murit în spital din cauza rujeolei. În total sunt 24 de decese (Imagine: Hepta)

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, medicul Virgil Musta, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că fetiţa avea nouă ani şi zece luni şi a murit sâmbătă în urma unei bronhopneumonii.

„O fată de nouă ani şi zece luni, cu multiple comorbidităţi, a fost internată aproximativ două săptămâni la noi în spital, în Secţia de Terapie Intensivă, cu insuficienţă respiratorie şi sâmbătă a decedat, a făcut o bronhopneumonie. Fata avea rujeolă, dar şi alte afecţiuni”, a afirmat Virgil Musta.

Fata care a murit era din comuna Sânandrei, judeţul Timiş.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, până la data de 28 aprilie, fuseseră înregistrate 23 de decese cauzate de epidemia de rujeolă.

„Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 28.04.2017 este 5119, din care 23 de decese (7 în judeţul Timiş, 5 în judeţul Arad, 5 în judeţul Dolj, 3 în judeţul Caraş Severin, 1 în judeţul Călăraşi, 1 în judeţul Satu Mare şi 1 în Bucureşti). S-au înregistrat cazuri de rujeolă în 38 de judeţe”, reiese din raportarea Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici