Video FOTO Toate taxiurile din Sinaia trebuie să fie, de joi, galbene. Şofer: Unul e crem, altul galben muştar

Toate taxiurile din Sinaia trebuie să fie, începând de joi, galbene, în urma unei decizii a CL care intră în vigoare după patru ani.Mulţi taximetrişti şi-au acoperit maşinile cu abţibilduri galbene, dar spun că imaginea de ansamblu nu e plăcută, pentru că unele maşini sunt crem,altele galben muştar.

882 afișări

Din 1 iunie, toate taxiurile din Sinaia trebuie să fie galbene, staţiunea devenind astfel primul oraş din ţară care aliniază taxiurile la această culoare.

Potrivit Primăriei Sinaia, începând cu data de 1 iunie, în staţiune turiştii şi localnicii se vor plimba doar cu taximetre de culoare galbenă.

”Chiar dacă nu se impune nicăriei în legislaţie galbenul ca standard unic privind vopsirea autoturismelor care operează în transportul public, totuşi cele mai multe taxiuri din lume sunt galbene. Cercetările făcute de specialişti au indicat că galbenul este o culoare impersonală, dar caldă şi uşor de identificat într-un loc aglomerat, primul taxi galben din New York apărând în anul 1912”, arată Primăria Sinaia.

Decizia ca în Sinaia toate taxiurile să fie galbene a fost luată de Consiliul Local în urmă cu patru ani, dar până acum nu a fost aplicată.

“Încă din anul 2013, Consiliul Local Sinaia a încercat să impună o culoare unitară caroseriei pentru transportatorii autorizaţi care deţin autorizaţii de taxi şi a aprobat colantarea sau vopsirea acestora în culoare galbenă. Obligaţia a fost tot amânată până anul acesta, dar de la 1 iunie 2017 ea intră în vigoare”, adaugă Primăria Sinaia.

Potrivit primarului din Sinaia, Vlad Oprea, cine nu respectă termenul de 1 iunie va avea licenţa anulată.

”Trebuie să se distingă în trafic. Au avut termen de conformare, am dat şi facilităţi, nu au plătit taxa de staţie, un an, chiar doi. Acum, de la 1 iunie, cine nu are taxiul galben rămâne fără licenţă”, a declarat Oprea.

Cei mai mulţi taximetrişti s-au conformat deja şi şi-au acoperit maşinile cu abţibilduri galbene.

”Eu am colantat taxiul. Cei mai mulţi aşa au făcut, este mai ieftin. Colantarea costă 1.200 de lei, iar vopsitul 2.000 de lei. A fost de alergat pentru că a trebuit să schimbăm şi culoarea în talon”, a declarat un taximetrist.

Există, însă, şi o nemulţumire a taximetriştilor: nu toate maşinile au aceeaşi culoare de galben.

”În hotărâre nu e stipulată o nuanţă anume de galben. Fiecare a făcut cum a putut. Nu sunt toate taxiurile la fel, unul e crem, altul galben muştar. Nu se vede aşa frumos”, a declarat un taximetrist.

În acest moment, în staţiune îşi desfăşoară activitatea 67 de taxiuri autorizate.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici