Tragedie în Gorj: Şase copii şi tatăl lor, găsiţi decedaţi în locuinţă, probabil intoxicaţi cu monoxid de carbon. Reacţia Distrigaz

Şase fraţi cu vârste cuprinse între şase luni şi şapte ani, precum şi tatăl acestora au fost găsiţi morţi, luni dimineaţă, într-o garsonieră din Rovinari, prima ipoteză fiind că decesul ar fi fost provocat de intoxicaţia cu monoxid de carbon provenit de la o instalaţie de încălzire improvizată.

2020 afișări
Imaginea articolului Tragedie în Gorj: Şase copii şi tatăl lor, găsiţi decedaţi în locuinţă, probabil intoxicaţi cu monoxid de carbon. Reacţia Distrigaz

Tragedie în Gorj: Şase copii şi tatăl lor, găsiţi decedaţi în locuinţă, probabil intoxicaţi cu monoxid de carbon (Imagine: Mediafax Foto)

Un al şaselea copil - un băieţel de cinci ani - a fost găsit mort, luni dimineaţă, în spatele unui fotoliu, după ce, iniţial, tatăl acestuia şi cinci fraţi fuseseră descoperiţi decedaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Mihai Avramescu, în garsoniera din Rovinari în care un bărbat şi cinci copii ai acestora au fost descoperiţi decedaţi a mai fost găsit un băieţel de cinci ani.

Avramescu a precizat că băieţelul a fost găsit în spatele unui fotoliu din garsonieră.

Tatăl băieţelului şi cinci fraţi ai acestuia au fost găsiţi morţi, luni dimineaţă, în jurul orei 7.30, în garsoniera lor din Rovinari, prima ipoteză fiind că decesul ar fi fost provocat de o intoxicaţie cu monoxid de carbon provenit de la o instalaţie de încălzire improvizată.

Potrivit primarului localităţii Rovinari, Dorin Filip, copiii au vârste cuprinse între şase luni şi şapte ani şi sunt fraţi, ei locuind cu tatăl lor într-o garsonieră dintr-un bloc din Rovinari.

Primarul spune că locuinţa în care stăteau aceştia era încălzită cu o instalaţie termică improvizată, care în cursul nopţii de duminică spre luni nu ar mai fi evacuat gazele în exterior din cauza vântului puternic.

Conform sursei citate, şi alţi doi copii dintr-o garsonieră de la etajul superior s-au intoxicat cu monoxid de carbon, ei fiind transportaţi la spital şi fiind în afara oricărui pericol.

La rândul său, administratorul public al oraşului Rovinari, Constantin Podaru, a spus că bărbatul şi cei cinci copii ai săi, care locuiau la parter, au fost găsiţi decedaţi după ce cei doi copii de la etajul întâi au ajuns la spital cu ameţeli, stabilindu-se că s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

”S-a constatat că cei doi copii de la etajul întâi care au ajuns la spital s-au intoxicat cu monoxid de carbon şi apoi s-a căutat sursa gazului, descoperindu-se că acesta provine de la garsoniera de la parter. Vecinii au spart uşa garsonierei şi i-au descoperit pe cei cinci copii şi pe tatăl acestora, care erau morţi. Bărbatul a fost găsit într-o cadă din plastic, probabil făcea baie la momentul la care s-a produs tragedia”, a afirmat administratorul public al oraşului Rovinari.

Mama copiilor este plecată la muncă în Italia.

Cei doi soţi aveau şapte copii, cel de-al şaptelea - o fată - scăpând cu viaţă pentru că nu a dormit acasă, fiind plecată la bunici la Târgu Jiu.

 La faţa locului se află reprezentanţi ai Poliţiei Gorj, ai ISU, precum şi ai furnizorului de gaz, care a oprit alimentarea cu gaz în bloc.

Distrigaz: La Rovinari, intoxicaţia cu monoxid de carbon - cauzată de o improvizaţie la reţeaua de gaz

Reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele spun că nu au fost depistate scurgeri de gaze în reţeaua de gaz a blocului de garsoniere din Rovinari unde şase copii şi tatăl acestora au fost găsiţi morţi după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, cauza fiind o improvizaţie la instalaţia de gaz.

Într-un comunicat de presă transmis luni, reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele spun că o echipă de intervenţie a companiei a mers la blocul din Rovinari în care un bărbat şi şase copii au murit intoxicaţi cu monoxid de carbon şi au sistat alimentarea cu gaze a garsonierei în care locuiau cele şapte victime.

Reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele mai spun că în urma verificărilor nu au fost depistate scurgeri de gaze în reţeaua de gaz a blocului în care locuiau victimele.

”Precizăm că în urma măsurătorilor efectuate pe reţeaua de gaze din zonă nu s-au depistat scurgeri de gaze. Din primele cercetări s-a constatat că intoxicaţia cu monoxid de carbon a fost cauzată de o improvizaţie la instalaţia de utilizare a gazelor naturale. Pentru a beneficia de gaze naturale în condiţii de siguranţă, recomandăm clienţilor să nu recurgă la improvizaţii ale instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale deoarece acestea le pot pune viaţa în pericol”, adaugă reprezentanţii furnizorului de gaze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici