Video Traian Băsescu, audiat de procurori după dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă: "A fost o declaraţie de martor completă"

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, a ajuns, marţi, la Parchetul General, pentru a fi audiat în dosarul de abuz în serviciu deschis după ce Sebastian Ghiţă a difuzat o înregistrare în care fostul şef de stat vorbeşte despre intervenţii în justiţie.

5871 afișări

Întrebat dacă se aştepta să fie citat, fostul preşedinte a declarat "Da, păi s-a anunţat public", precizând că a presupus că înregistrarea în care apare ar fi fost realizată de Sebastian Ghiţă. Traian Băsescu a spus că nu s-a întâlnit cu fostul deputat înainte de dispariţie.

Procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat şi au deschis un dosar de abuz în serviciu în urma unei înregistrări difuzată de postul România TV, în care Sebastian Ghiţă spune că fostul preşedinte Traian Băsescu are înregistrări cu Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi Cameliei Bogdan. Mai mult, postul prezintă o înregistrare cu Traian Băsescu în care acesta susţine că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Cameliei Bogdan în locul magistratului Mustaţă.

În cadrul anchetei, procurorii verifică toate aspectele semnalate de fostul deputat, modul în ajung casetele cu înregistrări la România TV şi dacă a fost ajutat să se sustragă anchetelor.

Traian Băsescu, după audierea de la Parchetul General: A fost o declaraţie de martor completă

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat, după audierea de la Parchetul General în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă, că a dat "o declaraţie completă de martor, pe toate întrebările procurorului", precizând că nu a influenţat niciodată actul de justiţie.

"A fost o declaraţie de martor, completă, pe toate întrebările procurorului, dar nu vă pot spune conţinutul ei pentru că nu am voie, după Codul Penal", a declarat fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Întrebat dacă a influenţat în mod direct actul de justiţie, fostul şef de stat a replicat: "Niciodată. Scoateţi-vă din gândire abordarea că vreodată m-am ocupat de vreun dosar".

Traian Băsescu a mai spus că nu ştie ce a vrut să spună Sebastian Ghiţă în înregistrări, transmiţându-le jurnaliştilor "Depinde cum aţi citit-o şi dvs".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici