Video Transportatorii din mai multe oraşe protestează faţă de scumpirea RCA: Sunt doar semnale de alarmă. Sunt paşi premergători protestului naţional - VIDEO

Transportatorii din mai multe oraşe, între care Alba Iulia, Bistriţa, Arad şi Vaslui, protestează faţă de scumpirea RCA, conducând autocamioanele cu viteză redusă şi claxonând, transmit corespondenţii MEDIAFAX.

1197 afișări

Pe Drumul Naţional 1, între Alba Iulia şi Sebeş, zeci de autocamioane se deplasează cu viteză redusă în semn de protest faţă de scumpirea RCA, iar traficul se desfăşoară cu dificultate.

Transportatorii se manifestă zgomotos, claxonând în semn de protest faţă de scumpirea RCA, o parte venind, sincronizat, din Alba Iulia spre Sebeş, iar ceilalţi circulând din sensul opus de mers, cu viteză redusă, circulaţia desfăşurându-se astfel cu dificultate.

Preşedintele Asociaţiei Operatorilor de Transport Rutier Apulum, Dumitru Blaga, a declarat că transportatorii vor împărţi şoferilor pe care îi întâlnesc pe tronsonul Alba Iulia – Sebeş afişe cu mesajul ”Protestez RCA”.

”Îi informăm că în fiecare luni, între orele 10.00 şi 12.00, circulăm cu viteză redusă pentru că suntem nemulţumiţi de această scumpire”, a spus Dumitru Blaga.

La rândul său, secretarul general al Asociaţiei Operatorilor de Transport Rutier Apulum, Mircea Matei, a declarat că astfel de manifestări vor continua.

”Sunt zeci de transportatori care protestează. Se circulă cu viteză redusă: 30-40 kilometri pe oră. Sunt doar semnale de alarmă. Sunt paşi premergători protestului naţional. (...) Reacţia este foarte pozitivă din partea şoferilor (la protest - n.r.)", a afirmat Mircea Matei.

Pe tronsonul Alba Iulia – Sebeş s-a circulat, în ultima perioadă, cu mare dificultate. La unele ore ale zilei distanţa de 15 kilometri se parcurgea într-o oră, din cauza coloanelor de maşini care se formau pe acest tronson.

De asemenea, circulaţia pe centura ocolitorare a Bistriţei a fost îngreunată, luni, timp de o oră, de un protest la micilor transportatori, nemulţumiţi de scumpirea RCA. Maşinile acestora au parcurs centura ocolitoare de şapte kilometri cu o viteză de 20 de kilometri pe oră şi au claxonat, îngreunând traficul rutier.

Marius Figan, unul dintre transportatorii participanţi la protest, a declarat că deţine şase maşini de transport, din care poate folosi doar două, pentru că la patru nu a putut plăti asigurarea. Astfel, patru persoane au rămas fără locuri de muncă.

Proteste similare au loc în mai multe oraşe din ţară, între care Arad şi Vaslui.

Transportatorii rutieri circulă zilnic, timp de o oră, cu viteză redusă, oriunde se aflã în România, până când primele RCA vor fi reduse la valorile maximale conforme cu datele cuprinse în raportul întocmit anul acesta, pentru perioada 2013 – 2015.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici