Trei morţi şi un rănit grav după ce o maşină a fost lovită de un tren, la Iaşi

Trei persoane au murit, iar o alta a fost grav rănită, miercuri, după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit de un tren, la o trecere de cale ferată, la ieşirea din municipiul Iaşi, în zona societăţii Antibiotice. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 9.00.

760 afișări
Imaginea articolului Trei morţi şi un rănit grav după ce o maşină a fost lovită de un tren, la Iaşi

Trei morţi şi un rănit grav după ce o maşină a fost lovită de un tren, la Iaşi (Imagine: Darius Mitrache/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, la faţa locului au ajuns mai multe ambulanţe şi două echipaje de descarcerare.

"E cumplit ce vedem aici. Sunt trei persoane încarcerate, pe care încercăm să le scoatem dintre fiare", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Spiridon.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Mădălin Ţăranu, a precizat că în autoturism se aflau patru persoane, iar în urma accidentului trei dintre acestea au murit, cea de-a patra fiind grav rănită.

"Trei persoane au murit pe loc, iar o a patra a fost grav rănită. Este o trecere de cale ferată semnalizată cu Crucea Sfântului Andrei, de la marginea Iaşiului, lângă Antibiotice. Semnalele acustice şi luminoase erau în funcţiune. Şoferul ar fi trebuit să oprească şi să se asigure, lucru pe care nu l-a făcut. Nu avem informaţii că ar exista răniţi printre pasagerii trenului", a spus Ţăranu.

Potrivit coordonatorului SMURD Iaşi, medicul Diana Cimpoeşu, cele trei persoane decedate sunt membri ai aceleiaşi familii - tată, mamă şi fiică.

Trenul implicat în accident aparţine companiei Regiotrans şi se deplasa pe ruta Hârlău-Iaşi. În tren se aflau aproximativ 150 de pasageri, fără ca vreunul dintre aceştia să fie rănit.

În prezent, circulaţia feroviară în zonă este întreruptă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici