Un tren blocat în Staţia CFR Oneşti din cauza inundării căii ferate a fost pus în mişcare după o oră

Trenul Regio Oneşti - Buzău, în care se aflau 150 de călători, a rămas blocat, joi după-amiază, în Staţia CFR Oneşti după ce apa a inundat linia ferată. El a fost pus în mişcare după aproximativ o oră, odată cu retragerea apei de pe calea ferată.

729 afișări
Imaginea articolului Un tren blocat în Staţia CFR Oneşti din cauza inundării căii ferate a fost pus în mişcare după o oră

Un tren blocat în Staţia CFR Oneşti din cauza inundării căii ferate a fost pus în mişcare după o oră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După aproximativ o oră în care s-a aşteptat deblocarea liniei, trenul Regio Oneşti - Buzău, în care se aflau 150 de călători, a plecat în cursă, odată cu retragerea apei de pe acel sector de cale ferată inundat în urma unei ploi torenţiale.

În scurt timp însă, după ce trenul a trecut de sectorul inundat continuându-şi călătoria, reprezentanţii CFR au decis să blocheze din nou traficul feroviar pe linia respectivă pentru a verifica terasamentul.

"După punerea în mişcare a trenului Regio 5316 şi parcurgerea acelui sector care a fost inundat, cei de la CFR au oprit din nou traficul feroviar pentru a verifica terasamentul. Nu ştim exact cât va dura această operaţiune, dar sperăm să nu fie perturbată circulaţia trenurilor", a declarat, joi, pentru purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Andrei Grecu.

Un sector de linie ferată din apropiere de municipiul Oneşti a fost blocat, joi după-amiază, în urma unor ploi torenţiale căzute în partea de sud a judeţului Bacău.

Un tren în care se aflau aproximativ 150 de pasageri a rămas blocat, joi după-amiază, în Gara Oneşti, după ce apa a inundat calea ferată.

"Trenul a fost oprit în Staţia CFR Oneşti după ce s-a constat că linia a fost inundată pe un sector din apropiere de municipiul Oneşti. Se aşteptată retragerea apei şi după ce vor fi făcute verificările la linie de către cei de la CFR trenul va fi pus în mişcare", declara purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Andrei Grecu.

De asemenea, cel puţin 20 de gospodării din municipiul Oneşti au fost inundate, iar mai multe drumuri au fost blocate, joi după-amiază, în urma ploilor torenţiale.

Totodată, un echipaj de pompieri al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău a intervenit la ieşirea din Oneşti pentru a salva cu barca pneumatică un bărbat care rămăsese izolat într-un copac înconjurat de ape, pe un câmp. Bărbatul s-a urcat în copac când a observat că există riscul să fie luat de torente.

"La 112 am fost sesizaţi că existau şi patru autoturisme blocate de ape între Oneşti şi localitatea Caşin. De asemenea, intervenim pentru rezolvarea unei alte situaţii de urgenţă apărută şi în localitatea Filipeşti, unde alte două maşini au rămas izolate din cauza blocării drumului din zonă", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Potrivit acestuia, efectele ploilor torenţiale căzute în zona de sud a judeţului Bacău ar putea fi mult mai mari, ISU primind în continuare noi sesizări de la populaţie şi autorităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici