Tudorel Toader, mesaj special pentru Dragnea: Ministerul nu a blocat şi nici nu a întârziat avizarea actelor normative

Ministrul demisionar al Justiţiei Tudorel Toader a scris sâmbătă, pe pagina sa de socializare, că ministerul condus de el nu a întârziat şi nici nu a blocat vreo procedură de avizare a actelor normative.

3286 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader, mesaj special pentru Dragnea: Ministerul nu a blocat şi nici nu a întârziat avizarea actelor normative

Tudorel Toader, mesaj pentru PSD: Ministerul nu a blocat şi nici nu a întârziat avizarea actelor normative

Tudorel Toader a făcut o postare sâmbătă, pe pagina sa de socializare, în care a dat asigurări că ministerul condus de el ”nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare şi de adoptare a actelor normative”. El le-a mulţumit tuturor colegilor săi din minister ”care au făcut posibil ca durata medie a avizării unui proiect normativ, calculată de la înregistrarea şi până la ieşirea din minister, să nu dureze mai mult de 2,5, maxim 3 zile” şi i-a felicitat pentru că, ”în procesul de avizare a proiectelor de acte normative, au făcut dovada unei depline responsabilităţi şi a unui înalt profesionalism. În acest sens, luni voi publica şi situaţia statistică. PS: nu voi mai rămâne în stare de pasivitate faţă de multele dezinformări”, a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, după şedinţa CEx PSD, că nemulţumirile la adresa lui Tudorel Toader sunt două, şi anume întârzierea avizelor pentru diferite proiecte şi faptul că a discutat despre iniţierea de OUG fără să facă nimic, lungind discuţiile pe 3-4 luni de zile.

'Astăzi, în CEx, s-au exprimat din păcate foarte multe nemulţumiri la adresa dl Toader. Un om pe care eu personal îl respect şi l-am sprijinit în toţi aceşti doi ani. Dar s-a acumulat foarte multă nemulţumire din două motive. Şi anume nemulţumirile şi supărările miniştrilor că se tot întârzia avizarea la MJ şi doamna premier a trebuit să intervină. Şi faptul că s-a discutat despre iniţierea unor OUG fără să facă nimic, lungind discuţiile trei, patru luni de zile. Astea au fost discuţiile şi de aceea suntem azi aici. A fost o decizie politică", a declarat Livi Dragnea, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional PSD.

Preşedintele PSD a mai precizat că , în discuţia de marţi avută cu Tudorel Toader, nu i-a cerut acestuia demisia.

Liderii PSD au decis miercuri, în şedinţa CEx, retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Deputatul Eugen Nicolicea este propunerea la ministerul Justiţie în locul lui Tudorel Toader, premierul Viorica Dăncilă anunţând că va discuta miercuri cu preşedintele Klaus Iohannis pentru decretele ce vor ajunge la Palatul Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici