Tudorel Toader, sfat pentru procurori: Să se înscrie mai mulţi pentru şefia DNA, să aibă program cu măsuri. Asta le-a lipsit celor patru

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus luni că sfătuieşte procurorii să se înscrie în număr mare la concursul pentru şefia DNA şi că aceştia trebuie să întocmească un program managerial din care să rezulte măsuri de îmbunătăţire a Direcţiei, ceea ce le-a lipsit celor patru candidaţi respinşi.

632 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader, sfat pentru procurori: Să se înscrie mai mulţi pentru şefia DNA, să aibă program cu măsuri. Asta le-a lipsit celor patru

Toader, sfat pentru procurori: Să se înscrie mai mulţi pentru şefia DNA, să aibă program cu măsuri. Asta le-a lipsit celor patru

„(pentru procurori, n.r) Acelaşi sfat pe care l-am avut şi în precedent: să se înscrie cât mai mulţi procurori care îndeplinesc condiţiile legale şi să-şi facă programul managerial din care să rezulte starea de fapt actuală a DNA, din care să rezulte măsurile de îmbunătăţire a activităţii şi un grafic privind realizarea măsurilor de îmbunătăţire a activităţii. Un program managerial obligatoriu trebuie să cuprindă radiografia autorităţii DNA, măsurile şi graficul de realizare a respectivelor măsuri. Nu poţi face o chestiune descriptivă - ce e DNA şi cât de bine a funcţionat până în prezent”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Întrebat ce anume le-a lipsit celor patru candidaţi respinşi săptămâna trecută, ministrul a răspuns: „Tocmai am spus”. Tudorel Toader a mai subliniat că luni sau marţi va posta, pe pagina Ministerului, un comunicat cu un răspuns amplu la această întrebare.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat săptămâna trecută că nu este de acord cu niciunul dintre cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror-şef DNA, procedura urmând a fi reluată.

"În cadrul procesului de selecţie s-a apreciat că niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele necesare desemnării pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, nici un candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiză a situaţiei actuale care să permită, ulterior, un proces obiectiv şi transparent de evaluare a performanţelor manageriale", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

Astfel, instituţia condusă de Tudorel Toader anunţă că nu se va face o propunere de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi că procedura va fi reluată.

Practic, va urma o nouă perioadă de înscrieri şi apoi interviurile susţinute de următorii candidaţi.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici