Un avion militar este pregătit să aducă în România 12 răniţi în conflictele din Ucraina. Misiunea, coordonată de Raed Arafat

Un avion militar echipat medical a fost pregătit, joi, să decoleze către Kiev şi să preia 12 ucraineni răniţi în conflictele din această ţară, pentru a fi trataţi în România, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

329 afișări
Imaginea articolului Un avion militar este pregătit să aducă în România 12 răniţi în conflictele din Ucraina. Misiunea, coordonată de Raed Arafat

Raed Arafat (Imagine: Bogdan Stamatin/ Mediafax Foto)

"La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc joi dimineaţă o şedinţă operativă pentru organizarea unei misiuni umanitare de ajutorare a unor cetăţeni ucrainieni răniţi în conflictele din Ucraina", se arată într-un comunicat emis de MAI.

În acest sens, un avion militar al MApN, care va avea la bord o echipă de medici SMURD, va decola către Kiev de îndată ce autorităţile române vor fi anunţate că persoanele rănite sunt pregătite pentru transport.

Misiunea va fi coordonată de secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi Ministerul Sănătăţii.

Misiunea a fost organizată la solicitarea părţii ucrainene, primită prin Ambasada României la Kiev. Viceprim-ministrul Gabriel Oprea, a înaintat această solicitare Executivului, iar decizia a fost aprobată, miercuri, în şedinţa de Guvern.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici