Un bărbat a fost condamnat definitiv de judecătorii din Iaşi, după ce a infectat cu HIV o minoră

Un bărbat acuzat de act sexual cu o minoră şi transmiterea sindromului imuno-deficitar dobândit a fost condamnat definitiv, marţi, de judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1034 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a fost condamnat definitiv de judecătorii din Iaşi, după ce a infectat cu HIV o minoră

Un bărbat a fost condamnat definitiv după ce a infectat cu HIV o minoră

Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au respins, marţi, apelul declarat de Costel Petrachi, şi au menţinut sentinţa Tribunalului Iaşi, care a dispus ca bărbatul să execute trei ani şi opt luni de închisoare.

Decizia Curţii de Apel Iaşi este definitivă.

La prima instanţă, judecătorii au admis în parte acţiunea civilă promovată de minoră şi a luat act de recunoaşterea pretenţiilor formulate cu titlu de daune materiale, de către inculpat şi, în consecinţă, a obligat inculpatul la plata sumei de 3.000 de lei către fetiţă.

De asemenea, Tribunalul Iaşi a admis, în, parte, daunele morale formulate de partea civilă, prin reprezentantul legal, şi a obligat inculpatul să-i achite părţii civile minore suma de 30.000 de euro, cu titlu de daune morale.

În acest caz, anchetatorii au arătat că bărbatul de 34 de ani locuia în comuna Mirosloveşti împreună cu concubina sa şi cei patru copii, cu vârste cuprinse între patru luni şi 11 ani, iar victima, în vârstă de 13 ani, locuia cu părinţii ei în Paşcani. În luna iulie 2014, cei doi s-au cunoscut la un târg.

Oamenii legii au precizat că, în iulie 2015, cei doi au început să aibă relaţii intime, chiar dacă individul ştia că, în urmă cu aproximativ şapte ani, după un raport sexual neprotejat, dobândise sindromul imuno-deficitar. În plus, bărbatul nu i-a spus minorei nimic despre afecţiunea sa şi despre faptul că urma un tratament, fiind în evidenţele Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

În septembrie 2015, minora s-a certat cu părinţii ei, care se opuneau relaţiei şi a fugit de acasă la Costel Petrachi, moment în care acesta şi-a alungat concubina şi copiii din locuinţă. Individul şi minora au stat împreună aproximativ două luni, după care fata a revenit în casa părintească.

„În aprilie 2016 au apărut simptomele unei sarcini, iar minora a fost dusă la spital. Acolo, medicii au diagnosticat-o cu sindromul HIV, stabilind că acesta a fost dobândit prin intermediul unei relaţii sexuale. De asemenea, în iulie 2016, partea vătămată a născut un copil. Anchetatorii au fost sesizaţi de mama minorei, care a formulat o plângere pe 21 martie 2016. La audieri, inculpatul a recunoscut comiterea faptelor”, au precizat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici