Un fost olimpic internaţional, student la Cambridge, a murit la Iaşi, unde venise pentru sărbători. Tânărul avea 21 de ani

Un fost olimpic internaţional, medaliat cu argint la Olimpiada internaţională de Chimie în 2012, student la Universitatea Cambridge, a murit, joi, la Iaşi, unde venise să-şi petreacă sărbătorile, cauza decesului nefiind cunoscută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3195 afișări
Imaginea articolului Un fost olimpic internaţional, student la Cambridge, a murit la Iaşi, unde venise pentru sărbători. Tânărul avea 21 de ani

Un fost olimpic internaţional, student la Cambridge, a murit la Iaşi, unde venise pentru sărbători (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

David Călin Cristian, medaliat cu argint la Olimpiada internaţională la Chimie în 2012, a murit, joi, la Iaşi, din cauze necunoscute, prietenii acestuia susţinând că, cel mai probabil, a fost vorba despre un anevrism sau o afecţiune la inimă.

Tânărul studia la Universitatea Cambridge, din Marea Britanie, iar de câteva zile se întorsese în ţară pentru a-şi petrece sărbătorile.

"Este o veste îngrozitoare. A fost un elev de excepţie la Colegiul Negruzzi, era pasionat de chimie, iar în 2012 a fost declarat elevul anului la Iaşi. Venise de sărbători acasă, în timp ce fratele său tocmai a plecat pentru un interviu, tot la Cambridge. Tristeţea este copleşitoare. Ar fi luat în mod sigur drumul cercetării, pentru că era pasionat de studiu, avea o inteligenţă nativă”, a declarat Camelia Gavrilă, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Directorul Colegiului "Costache Negruzzi" din Iaşi, Elvira Rotundu, susţine că David Călin Cristian fusese în vizită la fostul liceu în urmă cu câteva zile, ea adăugând că nimic nu prevestea "cumplita veste".

"A fost un absolvent de marcă al colegiului nostru, a obţinut mai multe premii la olimpiade. Era pasionat de ştiinţe, iar pentru asta a muncit mult. Nu mi-a venit să cred când am aflat această veste", a spus Elvira Rotundu.

David Călin Cristian a fost desemnat "Elevul anului 2012".

În 2010, el a obţinut medalia de bronz la Ştiinţe pentru Juniori, în 2011 a cucerit aurul la Olimpiada de Ştiinţe, iar în 2012 a luat argint la Olimpiada Internaţională de Chimie.

Tânărul le spunea prietenilor săi că, după finalizarea studiilor în Marea Britanie, voia să revină în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici