Un lector universitar din Iaşi a murit după ce, aflat într-o expediţie, a căzut într-o prăpastie

Un lector universitar din Iaşi care însoţea un grup de studenţi într-o expediţie pe munte, în Parcul Naţional Retezat, a murit după ce a alunecat şi a căzut într-o prăpastie în zona Vârful Judele, la peste 2.000 de metri, salvamonţiştii urmând să recupereze trupul neînsufleţit.

1122 afișări
Imaginea articolului Un lector universitar din Iaşi a murit după ce, aflat într-o expediţie, a căzut într-o prăpastie

Un lector universitar din Iaşi a murit după ce, aflat într-o expediţie, a căzut într-o prăpastie (Imagine: Alin Ivan/Mediafax Foto)

Un tânăr din Iaşi a cerut, marţi, ajutorul salvamontiştilor şi jandarmilor montani după ce lectorul universitar care însoţea un grup de studenţi a alunecat şi a căzut într-o prăpastie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tânărul care făcea parte din grupul de studenţi le-a spus salvatorilor montani că bărbatul a murit, iar cadavrul se află într-o zonă greu accesibilă, la Vârful Judele, din Munţii Retezat, la peste 2.000 de metri.

"Victima este un profesor universitar care îşi însoţea studenţii într-o expediţie. A murit în zona Vârfului Judele, iar din informaţiile pe care le avem, tragedia a fost cauzată de faptul că a alunecat într-o râpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi al judeţului Hunedoara, sublocotenentul Lucian Stoichiţoiu.

Salvatorii montani s-au deplasat pe munte în zona în care a avut loc tragedia, pentru a coborî trupul neînsufleţit al lectorului.

Traseul este dificil şi necesită aproximativ şase ore pentru a fi parcurs.

Judele este un vârf muntos în Munţii Retezat şi are o altitudine de 2.398 de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici