Un militar a murit în urma unui salt cu paraşuta pe Aerodromul Clinceni

Un militar şi-a pierdut viaţa marţi în timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul Clinceni, anunţă Ministerul Apărării Naţionale. Parchetul Militar a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs accidentul.

4879 afișări
Imaginea articolului Un militar a murit în urma unui salt cu paraşuta pe Aerodromul Clinceni

Un militar a murit în urma unui salt cu paraşuta pe Aerodromul Clinceni

”Caporalul Cristinel Jianu, din Batalionul 495 Infanterie, şi-a pierdut viaţa marţi, 23 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul Clinceni. Accidentul a survenit în jurul orei 19.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare”, precizează Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat de presă.

Militarul a primit îngrijiri medicale la faţa locului, apoi fost transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul Universitar din Bucureşti unde, în ciuda eforturilor depuse de medici, a decedat. O ao anchetă a fost demarată de Parchetul Militar. De asemenea, o anchetă se va derula şi în cadrul unităţii militare.

”Pentru stabilirea circumstanţelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, comandantul unităţii a ordonat constituirea unei comisii interne de anchetă. (...)Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată şi transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut”, mai precizează MApN.

Caporalul Cristinel Jianu, în vârstă de 45 de ani era căsătorit şi avea un copil. Acest era angajat al Ministerului Apărării Naţionale din 2015. Miercuri, la ora 8.15, vor fi organizate în unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare a caporalului Cristinel Jianu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici