Un nou centru SMURD a fost inaugurat în Teleorman. Toate judeţele României beneficiază acum de serviciul de urgenţă creat de Arafat

Un nou centru al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost inaugurat în Teleorman, astfel, începând de joi, toate judeţele României beneficiază de servicii medicale de urgenţă şi de prim-ajutor calificat ale structurilor Pompieri-SMURD.

731 afișări
Imaginea articolului Un nou centru SMURD a fost inaugurat în Teleorman. Toate judeţele României beneficiază acum de serviciul de urgenţă creat de Arafat

Un nou centru SMURD a fost inaugurat în Teleorman. Toate judeţele României beneficiază acum de serviciul de urgenţă creat de Arafat (Imagine: Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, a inaugurat, joi, în prezenţa Premierului României, Mihai Răzvan Ungureanu, a ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau, a ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca şi Inspectorul General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă si al Subsecretarului de Stat în ministerul Sanatăţii, Dr. Raed Arafat, înfiinţarea unei structuri SMURD în judeţul Teleorman şi a dispeceratului integrat ambulanţă-ISU.

"Începând de joi, toate judeţele României beneficiază de serviciile medicale de urgenţă şi de prim-ajutor calificat ale structurilor Pompieri-SMURD, Teleorman fiind ultimul judeţ în care a devenit operaţională o astfel de structură", precizează Ministerul Sănătăţii.

Serviciul mobil de la Teleorman, aflat în structura ISU Teleorman şi a unităţii de primiri urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, beneficiază de cinci echipaje de prim-ajutor şi tot atâtea ambulanţe achiziţionate anul trecut de către Ministerul Sănătăţii.

"Nu ne vom opri aici. Avem în vedere dezvoltarea structurilor de urgenţă şi în viitor, în special în pregătirea personalului medico- sanitar. Vom continua înfiinţarea punctelor de ambulanţă şi SMURD pentru a acoperi timpii de reacţie. De asemenea, avem în vedere continuarea dezvoltarii activităţii aeriene de salvare. Anul acesta, în lunile iulie şi septembrie, aşteptăm livrarea celor două elicoptere pe care le-am achiziţionat din totalul de şase contractate prin acord cadru", a declarat Ritli Ladislau, ministrul Sănătăţii.

Până la sfârşitul acestui an va fi înfiinţat cel de-al cincilea punct de salvare aeriană la Craiova, în colaborare cu Inspectoratul General de Aviatie din cadrul MAI, după cele existente la Mureş, Bucureşti, Iaşi şi Arad.

La nivel naţional, în prezent, funcţionează 664 de echipaje de urgenţă în staţiile de ambulanţă şi 229 în structurile Pompieri-SMURD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici