Un spital cu 138 de paturi va fi construit la Sinaia

  • Un spital cu şase secţii cu 138 de paturi şi cu compartiment de primiri urgenţe va fi construit la Sinaia.
  • Proiectul a fost aprobat de Guvern, iar clădirea va fi gata peste 60 de luni.
1150 afișări
Imaginea articolului Un spital cu 138 de paturi va fi construit la Sinaia

Sursa foto: Mediafaxfoto

Guvernul a aprobat la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, indicatorii tehnico-economici pentru construirea Spitalului Orăşenesc Sinaia.

„Această investiţie a fost blocată mult timp, dar acum va putea fi finalizată în urma deciziei Guvernului de ieri, astfel Sinaia va avea un spital nou, modern”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Spitalul va avea şase secţii de spitalizare cu 138 de paturi, compartiment primiri urgenţe cu acces separat pentru ambulanţe, secţie de imagistică, laboratoare medicale, bloc sterilizare, bloc operator cu trei săli de operaţie şi bloc de naşteri.

De asemenea, clădirea va fi dotată cu 67 de locuri de parcare. Suprafaţa construită desfăşurată va fi de 7.419 metri pătraţi, iar durata de execuţie a obiectivului de investiţii este de 60 de luni.

Reprezentanţii Guvernului au anunţat că procedura de atribuire privind construirea Spitalului Orăşenesc din Sinaia va fi derulată prin Compania Naţională de Investiţii. Valoarea totală a investiţiei este de 121 de milioane de lei, Primăria oraşului Sinaia participând cu o confinanţare de peste 12 milioane de lei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici