Un vânător a murit după ce a fost împuşcat accidental în cap de un coleg, care era rudă cu el

Un vânător de 32 de ani a murit, vineri seară, după ce a fost împuşcat accidental, în cap, de către un coleg de vânătoare, care era rudă cu el, incidentul având loc pe un câmp din zona localităţii Tomeşti, judeţul Harghita.

1150 afișări
Imaginea articolului Un vânător a murit după ce a fost împuşcat accidental în cap de un coleg, care era rudă cu el

Un vânător a murit după ce a fost împuşcat accidental în cap de un coleg, care era rudă cu el (Imagine: Ana Poenariu/Arhiva Mediafax Foto)

Bărbatul de 32 de ani care a murit, vineri seară, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurate în judeţul Harghita era rudă cu cel care l-a împuşcat accidental, acesta din urmă fiind cercetat penal pentru omor din culpă şi uz de armă letală.

Şeful Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice din cadrul Poliţiei Judeţene Harghita, comisarul-şef Ştefan Teslovan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că cei doi bărbaţi au mers în zona Lacului fără fund, în apropierea comunei Tomeşti, la o partidă de vânătoare de raţe, care era autorizată.

El a spus că vânătorii stăteau în genunchi şi urmăreau raţele, iar la un moment dat victima i-a atras atenţia colegului său asupra unui cârd de raţe şi amândoi şi-au pregătit armele, au ochit păsările, însă, brusc, victima s-a ridicat şi a făcut un pas înainte. În acel moment, ambele arme s-au descărcat, iar bărbatul de 32 de ani a fost împuşcat în ceafă.

Potrivit sursei citate, bărbatul care l-a împuşcat accidental pe colegul său de vânătoare este cercetat penal pentru ucidere din culpă şi uz de armă letală.

El a spus că victima era vărul soţiei bărbatului care l-a împuşcat.

Victima avea doi copii, un băiat de trei ani şi jumătate şi unul de şase luni.

Incidentul a avut loc vineri seară.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, declara că victima a fost împuşcată accidental în cap, iar cel care a tras a sunat la 112 pentru a cere ajutor. La locul incidentului a ajuns o ambulanţă de la Sândominic, echipajul medical încercând să îl resusciteze pe bărbatul împuşcat, însă nu s-a reuşit acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici