UPDATE. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, după controlul la Primaria Capitalei: ”Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”

  • Inspectori din cadrul Ministerului de Finanţe au efectuat un control la Primăria Capitalei.
  • În urma verificărilor au descoperit mai multe nereguli cu privire la felul în care au fost cheltuiţi banii publici.
  • Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, susţine că prejuduciul se ridică la 40 de milioane de euro, aprovimativ 200 de milioane de lei.
3178 afișări
Imaginea articolului UPDATE. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, după controlul la Primaria Capitalei: ”Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat luni seară că raportul de control de la Primăria Capitalei a fost trimis la DNA.
 
Să fie foarte clar pentru toată lumea : Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA,” a scris ministrul Finanţelor pe Facebook. 

Sa fie foarte clar pentru toata lumea : Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA. #RomaniiTrebuieSaStie #RomaniaFaraPSD #nomoreexcuses

Publicată de Florin Cîţu pe Luni, 12 octombrie 2020
 
Cu câteva ore în urmă, tot pe pagina sa de socializare, Cîţu spunea că prejudiciul de la Primăria Capitalei se ridică la 40 de milioane de euro.
 
Inspectori din cadrul Ministerului de Finanţe au efectuat un control la Primăria Capitalei în urma căruia au descoperit mai multe nereguli cu privire la felul în care au fost cheltuiţi banii publici.
 
Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, susţine că prejuduciul se ridică la 40 de milioane de euro, aprovimativ 200 de milioane de lei. 
 
”Să fie clar pentru toată lumea.
Suma totală pe care inspectorii MFP au calculat-o, în urma controlului efectuat la PMB, ca fiind prejudiciu, este de aproximativ 200 milioane lei (în jur de 40 de milioane euro),” a scris Florin Cîţu într-o postare pe pagina de Facebook.
 

Să fie clar pentru toată lumea. Suma totală pe care inspectorii MFP au calculat-o, în urma controlului efectuat la PMB,...

Publicată de Florin Cîţu pe Luni, 12 octombrie 2020
 
Ministrul Finanţelor a arătat că datoriile PMB sunt foarte mari, în condiţiile în care veniturile au fost de 3,5 miliarde de lei, iar încasările în septembrie sunt la aproape 99%.
 
”Acest lucru arată o administrare proastă a banilor. Bugetul a fost construit pe aceste încasări. Banii erau distribuiţi pentru plata subvenţiilor pe trimestre. Dar această plată nu s-a făcut. Şi aici vine rolul acestei inspecţii econiomico-financiare ca să vedem unde au fost cheltuiţi banii şi cum au fost cheltuiţi şi unde au ajuns, până la urmă, aceşti bani, pentru că ei au fost cheltuţi,” a spus ministrul Finanţelor într-o declaraşie de presă.
 
Ministrul Finanţelor a spus că a cerut control la toate instituţiile statului şi va fi realizat în fiecare an. 

"Încă din primul moment când am venit la Ministerul de Finanţe am cerut o situaţie a controalelor activităţii financiare sau a modului în care au fost cheltuiţi banii publici în instituţiile statului. Am cerut acest lucru pentru toate instituţiile. Bineînţeles, situaţia pe care am primit-o a fost departe de a fi îmbucurătoare. Am găsit companii care nu au avut o analiză a situaţiei economice financiare făcută în ultimii 10 ani. în ultimii 15 ani. Inspecţia economică din Ministerul Finanţelor Publice a ocolit foarte multe dintre aceste companii ani la rând,” a adăugat Florin Cîţu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici