Vaslui: Tânăr arestat după ce a violat şi a ucis o bătrână, alertând apoi autorităţile

Un tânăr de 20 de ani din localitatea Costeşti, judeţul Vaslui, a fost arestat preventiv după ce i-a tăiat gâtul unei femei de 82 de ani, a violat-o şi apoi i-a înfipt un cuţit în inimă, ulterior el anunţând autorităţile despre fapta sa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

885 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Tânăr arestat după ce a violat şi a ucis o bătrână, alertând apoi autorităţile

Vaslui: Tânăr arestat după ce a violat şi a ucis o bătrână, alertând apoi autorităţile (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

Potrivit cercetărilor desfăşurate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, un tânăr de 20 de ani a intrat, vineri seară, în locuinţa unei femei de 82 de ani din Costeşti şi, după ce a imobilizat-o, i-a înfipt un cuţit în gât. Ulterior, el a violat-o pe bătrână şi, în final, i-a băgat cuţitul în inimă, fapte confirmate de medicii legişti.

Anchetatorii susţin că apoi tânărul a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat Poliţia, pe care a aşteptat-o în locuinţa victimei.

"Cercetările la faţa locului au decurs foarte uşor, în condiţiile în care autorul şi-a recunoscut faptele şi a oferit toate indiciile necesare. Evident, acest comportament şi modul cum tânărul a comis crima şi violul ne-au surprins, motiv pentru care va fi dispusă o expertiză psihiatrică a autorului", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Carlos Ilieş.

Anchetatorii nu au putut stabili, în baza concluziilor medico-legale provizorii, dacă bătrâna era moartă atunci când a fost violată.

De asemenea, procurorii nu au reuşit să afle nici mobilul crimei, având în vedere că între tânăr şi victimă nu ar fi fost niciun conflict în trecut, ci dimpotrivă, el o ajuta în mod frecvent pe bătrână la treburile gospodăreşti.

După cercetările la faţa locului, tânărul a fost reţinut şi apoi prezentat în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Magistraţii Tribunalului Vaslui au admis, sâmbătă seară, propunerea procurorului şi au emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele tânărului, pentru omor şi viol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici