Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, la ieşirea din sediul DIICOT: Am fost întrebat despre complicităţile politice de la 10 august. VIDEO

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a spus, joi, la ieşirea din sediul DIICOT, că procurorii i-au pus întrebări în legătură cu intervenţia „politicului” în actul de decizie al structurilor de forţă în cazul violenţelor care au avut loc în 10 august 2018.

753 afișări

UPDATE ora 14.25 Aurelian Bădulescu, la ieşirea din sediul DIICOT: Am fost întrebat despre complicităţile politice de la 10 august

„Azi procurorii au întrebat despre complicităţi politice, despre intervenţia politicului în actul de decizie al structurilor de forţă, de construcţiile din piaţă şi cine au fost generatorii în timp ai acestei activităţi de reformare, de rezistenţă a „pieţii”. Din ce am înţeles, procurorii accentuează la acest moment pe existenţa a doi actori: dreapta şi stânga politică. La acest moment sunt interesaţi de modul în care au fost date deciziile din punct de vedere politic şi cum au fost percepute la nivelul Ministerului de Interne, dar şi modul în care strada, reformiştii, au crescut în timp, cine i-au finanţat şi care au fost vectorii care i-au manipulat şi instigat în acest sens”, a spus Bădulescu, la finalul audierilor de la DIICOT.

Viceprimarul le-a spus anchetatorilor şi despre implicarea şefului statului în protestele din 10 august, dar şi despre intervenţia „binomului Camern Dan - Liviu Dragnea”.

„Am discutat şi despre implicare preşedintelui României în 2017, în organizarea şi apelurile publice pe care le făcea, care în opinia tuturor au fost un exemplu demn de urmat. (...) S-a pus în discuţie modul în care deciziile luate în Kiseleff se implementau ca măsuri la Ministerul de Interne”, a adăugat viceprimarul Capitalei.

Sursa menţionată a mai spus că „Rezist este creaţia Dreptei, iar intervenţia este creaţia Stângii”

Bădulescu, citat la DIICOT: După ce voi da o declaraţie procurorilor, voi face o „justiţie publică”

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a spus, joi, la intrarea în sediul DIICOT, unde a fost citat în calitate de martor în dosarul violenţelor din 10 august 2018, că după ce va da o declaraţie în faţa procurorului de caz, va face „o justiţie publică”.

 

 

„Cu siguranţă discuţia de astăzi va aduce multe noutăţi în acest dosar, iar declaraţia pe care o voi da atunci când va ajunge în instanţă acest dosar va lămuri întru totul cine şi ce şi-a dorit să se întâmple la 10 august. (...) După ce voi da declaraţie în faţa procurorilor o să fac, de fapt, ceea ce a îndemnat şi preşedintele acestei ţări, respectiv o justiţie publică. Adică să cunoască oamenii cine şi ce i-a adus ca ei să sufere, pe de o parte, şi jandarmii să tragă pe altă parte”, a declarat Bădulescu, la sediul parchetului.

Viceprimarul a anunţat încă de miercuri că a fost citat la DIICOT, în calitate de martor, în dosaul ce vizează violenţele din 10 august.

Vineri este aşteptată şi Carmen Dan, cea care ocupa, al 10 august 2018, funcţia de ministru al Internelor, în acelaşi dosar.

Procurorii DIICOT au preluat de la Parchetul General dosarul violenţelor jandarmilor de la protestul din 10 august 2018 şi l-au reunit cu cel în care se cercetează lovitura de stat sesizată de Jandarmerie, pentru a fi cercetate concomitent.

Evenimentul a cărui cercetare se află pe masa procurorilor DIICOT începe în data de 10 august 2018 când zeci de mii de oameni, parte dintre aceştia fiind români veniţi din diaspora, au protestat în Piaţa Victoriei, cerând demisia Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Oamenii au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de atacul repetat la justiţie al Partidului Social Democrat, al cărui lider şi totodată şef al Camerei Deputaţilor, la acea vreme Liviu Dragnea, era condamnat la închisoare, dar şi pentru demiterea procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Violenţele între protestatari şi forţele de ordine nu au întârziat să apară, iar manifestaţia a degenerat deoarece printre manifestanţii paşnici s-au aflat şi grupuri violente ale căror acţiuni au condus la reacţia brutală a forţelor de ordine, care au intervenit cu gaze lacrimogene, grenade cu gaz lacrimogen, tunuri de apă, dar şi cu violenţă brută pentru a dispersa mulţimea şi a evacua zona.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici