VIDEO | O livadă de nuci a fost distrusă de dejecţiile dintr-o conductă. Primar: Ce vrei să fac eu?

Mai mulţi localnici din comuna Coşoveni, judeţul Dolj, se plâng că dejecţiile de la două blocuri din centrul comunei se scurg pe terenurile lor, iar o livadă de nuci a fost distrusă de mizerie. O localnică declară că a fost la primar şi a primit răspunsul: „Ce vrei să fac eu?”.

4253 afișări
Imaginea articolului VIDEO | O livadă de nuci a fost distrusă de dejecţiile dintr-o conductă. Primar: Ce vrei să fac eu?

VIDEO | O livadă de nuci a fost distrusă de dejecţiile dintr-o conductă. Primar: Ce vrei să fac eu?

Potrivit localnicilor din comuna Coşoveni, judeţul Dolj, dejecţiile care se adună în canalizarea celor două blocuri din centrul localităţii se scurg, de doi ani, pe terenurile lor şi chiar într-un pârâu de unde păsările şi animalele beau apă. Problema ar fi o gaură în conducta de canalizare pe care n-a reparat-o nimeni până acum.

Oamenii sunt revoltaţi şi acuză autorităţile că nu iau nicio măsură.

„Am doi copii. Nu se ia în considerare că pe acolo merg copiii mei, prin mizerie. Am fost la primărie şi mi-a zis primarul <ce vrei să fac eu?>. Nu se ia nicio măsură. Vin la votări. Vara e de nedescris mirosul”, a declarat o localnică din Coşoveni.

„Presupun că dinspre blocuri vine mizeria, miroase, sunt câteva izvoare pe valea asta care alimentează balta, dar vara e groaznic. Nu ştiu ce sistem de canalizare au avut la blocuri. Din ce am auzit, iniţial, blocurile au avut o canalizare ce ducea 100-200 de metri mai jos de aici. Nu ştiu cât de funcţională a fost”, a spus un alt locuitor.

O femeie din localitate se plânge că mai mulţi nuci din livadă i s-au uscat din cauza dejecţiilor.

„Mi-au distrus nucii cu mizerie de la blocuri, dejecţii. Am 14 nuci aici. Uitaţi, aici curge de doi ani de zile. Domnul primar n-a făcut nimic. A luat bani pentru canalizare şi nu a făcut nimic. Am făcut sesizări de nu ştiu câte ori la Garda de Mediu, la Sanepid, la Primărie... nu s-a luat nicio măsură, curge în continuare. De doi ani de zile. Au pus ţeava fără acordul meu. Să se ia măsuri corespunzătoare împotriva celor care au pus ţeava fără acordul meu. Mi-au infectat terenul”, a spus Mariana Băluţă.

Primarul recunoaşte că problema e veche, dar spune că n-a luat nicio măsură pentru că a început o canalizare modernă, pe care, însă, n-a avut bani să o termine.

„Canalizarea este înfundată, e veche, cu cămine cu cărămidă, nu se mai scurge până în fosa septică. În zona respectivă este o ţeavă care este spartă şi este, într-adevăr, o scurgere în zona respectivă. (…) Acum suntem într-o licitaţie, a şasea oară, bucata de canalizare cu staţie de epurare, e o lucrare începută mai demult. A fost lipsă de fonduri, probleme cu proiectarea, n-am avut constructor. Acum sper să se rezolve şi să avem o canalizare conform normelor europene”, a declarat Nicuşor Coandă, primarul comunei Coşoveni.

La faţa locului au ajuns, joi, şi comisarii de mediu, care au recoltat probe pentru a vedea dacă dejecţiile au poluat apa pârâului Călugara. În funcţie de rezultatele analizelor, reprezentanţii Gărzii de Mediu Dolj promit că vor lua măsuri.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici