Vîntu îl felicita pe Geoană la ora 18.00, la turul 2 al Prezidenţialelor

Dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu conţine o convorbire a omului de afaceri cu Mircea Geoană, candidatul PSD la Prezidenţiale, pe care îl felicită la ora 18.00, în 6 decembrie, când era în desfăşurare turul doi al alegerilor, dar şi cu Dan Ioan Popescu şi cu Cozmin Guşă.

183 afișări
Imaginea articolului Vîntu îl felicita pe Geoană la ora 18.00, la turul 2 al Prezidenţialelor

Vîntu îl felicita pe Geoană la ora 18.00, la turul 2 al Prezidenţialelor (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Sorin Ovidiu Vîntu sunase iniţial la liderul PSD, acesta nu răspunsese, astfel că l-a contactat ulterior pe omul de afaceri.

"SORIN OVIDIU VÎNTU: Alo!
MIRCEA GEOANĂ: Bună! Ce faci? Iartă-mă, n-am auzit telefonul, că eram într-o zonă mai proastă.
SORIN OVIDIU VÎNTU: Domnul meu, nicio problemă! Vreau să fiu primul român care vă adresează urarea de: Felicitări, domnule preşedinte al României!
MIRCEA GEOANĂ: Doamne ajută! Ce cifre ai?
SORIN OVIDIU VÎNTU: Domnule preşedinte al României, sunt primul român care v-a spus astfel. V-aş ruga totuşi să mă notaţi în catastifele istoriei.
MIRCEA GEOANĂ : Am notat. Deja sunt cu pixul în mână. (râd amândoi)".

Două ore mai târziu, în aceeaşi zi, Vîntu este contactat de Dan Ioan Popescu.

"S.O.VÎNTU: Salut, Dane!
DIP: Salut, prietene. Dă-mi şi mie cam cum stăm pe la ora şase.
S.O.VÎNTU: Aşa. Îmi dai mie Ministerul de Finanţe sau ţi-l iei tu? Apărarea o iei tu sau o iau eu?
DIP: Eu aş vrea la Apărare, pe cuvântul meu.
S.O.VÎNTU:Auzi, eu am glumit, nu vreau absolut nimic. Da, tati, aţi câştigat".

După alegeri, în 9 decembrie 2009, la ora 21.11, Sorin Ovidiu Vîntu este contactat de Cozmin Guşă:

"S.O. VÎNTU: Da, Cozmin.
COZMIN GUŞĂ: Ce faci, Sorinache?
S.O. VÎNTU: Te pup. Ce să fac, mă, mi-am rezolvat o parte din treburile personale, nu vezi, procese, dosare penale, interdicţii, tot felul de chestii. A trebuit să iau şi nişte măsuri urgente pe business şi de acum gata, mă...
S.O. VÎNTU: L-am sunat şi pe Mircea în seara asta, mă întâlnesc mâine cu el şi public, public, f.... în gură să-i f.... Mi-ai văzut interviul din HotNews?
S.O. VÎNTU: Asta este treaba, am vrut să liniştesc oamenii. Se aruncase pe piaţă puternic de tot că Patriciu a cumpărat Realitatea, dar la maniera făcută de căcat.
Cozmin Guşă: Ştiu, ştiu, cum a mai făcut Patriciu de două ori.
S.O. VÎNTU: Şi au făcut-o că ei se gândesc că procurorii, judecătorii ăştia sunt speriaţi de mine şi, dacă se aude că nu mai am Realitatea, o să procedeze cum procedează cu cârnăţarii pe care-i prind la schimb de valută. Deci, nu Patriciu a aruncat-o de data asta. De-aia am şi fost eu în interviu, lăudându-mă cu banii mei că, de obicei, după cum bine ştii, n-o fac".

De asemenea, în dosar este consemnată "harta relaţională listing telefoane Sorin Ovidiu Vîntu din care rezultă că a purtat conversaţii cu: senatorii Crin Antonescu, Mircea Geoană, Titus Corlăţean, Dan Ioan Popescu, Miron Mitrea, Verestoy Attila, Olguţa Vasilescu, Teodor Meleşcanu; cu deputaţii Ludovic Orban, Adrian Năstase, Iulian Iancu, Relu Fenechiu, Culiţă Tărâţă" şi, cu primarul sectorului 5 Bucureşti, Marian Vanghelie, cu preşedintele Camerei de Comerţ, Mihai Vlasov, dar şi cu Liviu Luca, Cozmin Guşă şi Ioan Chelaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici