Violatorul jurnalistei, condamnat la 11 ani de închisoare pentru tâlhărie şi viol. A fost eliberat condiţionat în iulie

Bărbatul suspectat că în 10 septembrie a violat o jurnalistă, în zona Lacului Floreasca din Capitală, a fost condamnat în 2006 la 11 ani de închisoare pentru tâlhărie şi viol, fiind eliberat din penitenciar la începutul lunii iulie.

3494 afișări
Imaginea articolului Violatorul jurnalistei, condamnat la 11 ani de închisoare pentru tâlhărie şi viol. A fost eliberat condiţionat în iulie

Violatorul jurnalistei, condamnat la 11 ani de închisoare pentru tâlhărie şi viol. A fost eliberat condiţionat în iulie (Imagine: Claudiu Irimie/Arhiva Mediafax Foto)

Ninel Mogoşeanu, bărbatul suspectat că a violat o jurnalistă de la un post de radio bucureştean, în zona Lacului Floreasca, după ce a ameninţat-o cu un cuţit, a fost condamnat în 2006, de Tribunalul Bucureşti, la 11 ani de închisoare pentru tâlhărie şi viol, sentinţa rămânând definitivă în martie 2007.

În acest an, Mogoşeanu a cerut liberarea condiţionată, solicitarea fiind admisă de Judecătoria Găeşti la 27 iunie. Mogoşeanu a fost eliberat din Penitenciarul Găeşti pe 2 iulie.

Bărbatul fusese încarcerat din 2005 şi ar fi trebuit să fie pus în libertate de drept în 2016, respectiv după ce ar fi executat integral pedeapsa de 11 ani de închisoare. El a cerut liberarea condiţionată după ce a executat două treimi de pedeapsă, instanţa constatând că a îndeplinit toate condiţiile.

"Atrage atenţia condamnatului asupra dispoziţiilor privind efectele liberării condiţionate, în sensul că, dacă în intervalul de timp de la liberare şi până la împlinirea duratei pedepsei condamnatul săvârşeşte din nou o infracţiune, se poate dispune revocarea liberării condiţionate, caz în care pedeapsa stabilită pentru infracţiunea săvârşită ulterior şi restul de pedeapsă rămas de executat din pedeapsa anterioară se contopesc, putându-se aplica un spor până la 5 ani", se arată în decizia instanţei Judecătoriei Găeşti.

Ninel Mogoşeanu, principalul suspect în cazul jurnalistei de la un post de radio bucureştean care a reclamat că a fost violată, în după-amiaza zilei de 10 septembrie, a fost prins luni seară, după ce a încercat să violeze o altă femeie.

Potrivit Poliţiei Capitalei, bărbatul suspectat că, în 10 septembrie, a violat o jurnalistă a fost prins de poliţişti la scurt timp după ce a încercat să o violeze pe secretara unei universităţi din Bucureşti.

Bărbatul a fost ridicat de poliţiştii Secţiei 5 din apropierea locuinţei sale.

Acesta şi-a recunoscut fapta, după ce criminaliştii au comparat analizele făcute suspectului luni seara cu probele biologice prelevate în cazul violului din 10 septembrie.

În urma percheziţiei făcute la locuinţa acestuia au fost găsite şi hainele pe care le-a purtat în ziua violului şi care au fost descrise de victimă. Acesta a fost recunoscut din grup de către jurnalista violată.

Bărbatul, în vârstă de 32 de, nu are ocupaţie. Acesta a fost predat de poliţiştii Secţiei 5 anchetatorilor Secţiei 1, care împreună cu procurorii urmează ca, în cursul zilei de marţi, să propună magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1 arestarea lui preventivă.

Mogoşeanu a fost dus la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 pentru audieri.

Acesta este suspectate şi de alte fapte de acest gen, dar la poliţie nu au fost depuse alte plângeri.

În 10 septembrie, jurnalista de la un post de radio bucureştean, în vârstă de 23 de ani, a făcut plângere la Poliţie, reclamând că a fost violată în zona Lacului Floreasca, de un bărbat care a ameninţat-o cu un cuţit în plină stradă.

Potrivit reprezentanţilor postului de radio, jurnalista a fost agresată pe stradă, între zona Perla şi Lacul Floreasca, bărbatul ameninţând-o cu un cuţit, în zona feţei, că îşi va pierde ochiul dacă strigă după ajutor.

"Deşi colega noastră plângea, era în mod evident ameninţată şi a fost împinsă sute de metri, nimeni nu a intervenit sau sunat la numărul de urgenţă 112", se arăta într-un comunicat al postului de radio la care lucrează victima.

Reprezentanţii postului de radio susţin că o altă colegă a lor a fost atacată, în urmă cu trei săptămâni, tot în Capitală, în zona staţiei de metrou Aurel Vlaicu, însă, din fericire, a scăpat nevătămată fizic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici