Aproximativ 150.000 de persoane mobilizate pentru a asigura ordinea la CM-2014

Aproximativ 150.000 de angajaţi ai forţelor de ordine braziliene vor fi mobilizaţi pentru Cupa Mondială din acest an, a anunţat un responsabil al guvernului, la un seminar al FIFA, joi, la Florianopolis.

46 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 150.000 de persoane mobilizate pentru a asigura ordinea la CM-2014

Aproximativ 150.000 de persoane mobilizate pentru a a asigura ordinea la CM-2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"150.000 de profesionişti din cadrul forţelor de ordine publice şi forţelor armate vor asigura ordinea în timpul Cupei Mondiale", a precizat Andrei Rodrigues.

La 6 februarie, Rodrigues estimase la 100.000 numărul celor mobilizaţi pentru siguranţa la CM.

La rândul său, generalul Jamil Megud Junior a detaliat planul de securitate structurat în jurul a 11 poli strategici (frontiere, prevenirea ameninţărilor chimice, biologice, teroriste etc.).

În martie şi în mai vor avea loc meciuri la care vor fi testate pregătirile operaţionale ale celor 12 oraşe ce vor găzdui partide de la Cupa Mondială. În iunie, se vor deschide centre de control şi de coordonare.

Cupa Mondială din Brazilia va avea loc în perioada 12 iunie - 13 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici