Barcelona-PSG: Jurnaliştii francezi nu-l uită şi nu-l iartă pe arbitrul român Istvan Kovacs

  • UEFA a desemnat, duminică, arbitrul partidei din manşa retur a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor dintre Barcelona şi PSG, de marţi seară.
  • Arbitru va fi românul Istvan Kovacs, care nu provoacă amintiri plăcute jurnaliştilor francezi.
  • Le Parisien le reaminteşte fanilor PSG cine este Kovacs.
416 afișări
Imaginea articolului Barcelona-PSG: Jurnaliştii francezi nu-l uită şi nu-l iartă pe arbitrul român Istvan Kovacs

Barcelona-PSG: Jurnaliştii francezi nu-l uită şi nu-l iartă pe arbitrul român Istvan Kovacs

Marţi, Paris Saint-Germain se va confrunta cu Barcelona în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce clubul din capitala Franţei a pierdut (2-3) în prima manşă, miercurea trecută.

Nereuşind niciodată să întoarcă o înfrângere pe teren propriu în prima manşă a unui meci din această fază a Ligii Campionilor, PSG va trebui să pună în scenă o performanţă perfectă pentru a obţine calificarea.

„De ce să nu conteze pe un arbitraj favorabil, care va fi asigurat de domnul Istvan Kovacs.”, scrie publicaţia franceză Le Parisien, care nu a uitat ultima prestaţie a românului într-un meci cu implicarea celor de la PSG, precum nici de meciul arbitrat de român, dintre Olympique de Marseille şi Panathinaikos.

Oficialul român îi va avea alături pe asistenţii săi Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Artene şi Horaţiu Feşnic.

„Obişnuit cu meciurile de înalt nivel de pe scena europeană, după ce a fluierat extraordinara semifinală din prima manşă a semifinalei dintre Manchester City şi Real Madrid (4-3) în ediţia 2021-2022 a Ligii Campionilor, sau finala Conferinţei Europa League dintre AS Roma şi Feyenoord Rotterdam (1-0) în acelaşi sezon, omul în negru nu le-a lăsat însă suporterilor parizieni mari amintiri.”, spun cei de la Le Parisien.

Aceştia amintesc de episodul în care, la 4 octombrie 2023, parizienii au învins cu 4-1 pe Newcastle, la începutul sezonului, în faza grupelor. Atunci „domnul Kovacs a uitat de un potenţial cartonaş roşu care ar fi putut fi acordat lui Bruno Guimaraes, care l-a lovit cu pumnul în faţă pe Manuel Ugarte.”, spun cei de la sursa citată.

Francezii îşi amintesc, de asemenea, că „bărbatul în vârstă de 39 de ani a acordat două cartonaşe galbene pentru Geoffrey Kondogia în timpul turului al treilea de calificare al UEFA Champions League dintre Olympique de Marseille şi Panathinaikos (0-1, 9 august 2023).”

Ulterior, Olympique Marseille a depus o plângere la UEFA împotriva desemnării arbitrului român la meciul cu Villarreal, din manşa secundă a optimilor de finală ale Europa League, pierdut cu 3-1 la sfârşitul lunii martie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici