Barcelona şi Ajax s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor/ Messi nu mai marcase din 2013 în sferturile ligii. „Am fost atenţi, nu am lăsat nimic la voia întâmplării”

Barcelona şi Ajax sunt primele semifinaliste din Liga Campionilor. Spaniolii au câştigat cu 3-0 returul cu Manchester United, în timp ce olandezii au trecut cu 2-1 de Juventus.

991 afișări
Imaginea articolului Barcelona şi Ajax s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor/ Messi nu mai marcase din 2013 în sferturile ligii. „Am fost atenţi, nu am lăsat nimic la voia întâmplării”

Barcelona şi Ajax s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

După 1-0 în Anglia, Barcelona începea cu prima şansă meciul doi cu Manchester United. Catalanii au presat puternic încă din debutul partidei de pe Camp Nou, iar până în minutul 20 au marcat de două ori, prin Messi. În repriza secundă, Barcelona a mai puncat prin Coutinho, în minutul 61.

Ajax a produs încă o surpriză în Liga Campionilor. Dacă în optimi a eliminat-o pe Real Madrid, acum a trecut de Juventus. În tur, scorul a fost 1-1, iar returul din Italia începea cu un mic dezavantaj pentru lăncieri. Mai mult, marţi seară scorul a fost deschis de gazde, prin Ronaldo, care a marcat cu capul în minutul 28. Ajax a revenit pe tabelă în minutul 34, prin De Beek. După pauză, de Light a punctat decisiv în minutul 67 şi i-a trimis pe olandezi în semifinale.

Lionel Messi: Am fost atenţi, nu am lăsat nimic la voia întâmplării

Barcelona s-a impus fără probleme în faţa celor de la Manchester United în manşa retur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Catalanii au scăpat fără gol primit în dubla cu echipa pregătită de Ole Gunnar Solskjaer.

Dacă pe Old Trafford, campioana Spaniei a marcat un singur gol, pe teren propriu, a fost 3-0 pentru gruparea blaugrana, iar Messi a demonstrat din nou de ce este "talismanul" Barcelonei. A reuşit dubla, iar Coutinho a stabilit scorul final pe Nou Camp.

"Adevărul este că jocul a arătat bine, spectaculos. Cu excepţia primelor 15 minute, am intrat temători, puţin nervoşi, pentru că trebuia să îmbunătăţim rezultatul. Nu este acesta stilul nostru. Dar după am avut controlul, a venit golul şi am arătat un fotbal spectaculos.

Am avut noroc că mingea s-a dus lângă bară, la primul gol. La al doilea a fost vorba de puţin mai mult noroc. Dar important este că ne-am îndeplinit obiectivul de a merge mai departe, pentru că au trecut atâţia ani de când nu am mai făcut-o. Am mai făcut un pas.

Ştim că nu putem să mai începem ca astăzi (n.red. - marţi, 16 aprilie) niciun meci în Liga Campionilor. Avem experienţa meciului cu Roma (n.red. - Barcelona a fost eliminată din sferturile de finală după victoria cu 4-1 în tur) şi celelalte meciuri din Champions. În 90 de minute, mai ales în Champions League, se poate complica calificarea, indiferent ce s-a întâmplat în deplasare. Trebuie să fim conştienţi de asta, mai ales în acest moment, când suntem în semifinale.

Va fi dificil în continuare, indiferent că va fi Porto sau Liverpool. Ne aşteptăm de asemenea la o partidă mare. Indiferent care dintre ele se va califica, va fi complicat. Că va fi Porto sau Liverpool, va fi dificil. Este o semifinală de Liga Camionilor, sunt cei mai buni şi va fi foarte complicat", a spus Lionel Messi, la finalul partidei.

Messi nu mai marcase din 2013 în sferturilor Liga Campinilor, cu toate că a jucat 12 meciuri în această fază a competiţiei. În urma duelului cu Manchester United a ajuns la 24 de reuşite în faţa echipelor din Anglia.

Dacă argentinianul a ajuns în semifinalele competiţiei, rivalul său, Cristiano Ronaldo, a avut o noapte neagră. După ce Ajax a eliminat-o pe fosta sa echipă, Real Madrid, în optimile competiţiei, acum a venit şi rândul portughezului. Juventus a pierdut în faţa puştilor lui Erik ten Hag, iar olandezii se vor întâlni în următoarea fază a Ligii Campionilor cu Manchester City sau Tottenham (n.red. - cele două formaţii vor juca miercuri, de la ora 22:00. În tur, Tottenham s-a impus, pe teren propriu, cu 1-0).

"Rezultatul spune totul. Orice echipă este complicată. în semifinale sunt cei mai buni", a spus Messi, după ce a auzit care a fost rezultatul partidei Juventus - Ajax Amsterdam.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici