Băsescu, despre meciul România-Grecia: Mi-a părut rău de jucătorii români, mai ales de Maxim

Preşedintele Traian Băsescu a comentat, miercuri, rezultatul meciului de fotbal România- Grecia, spunând că i-a părut rău de jucătorii români şi în special de Maxim, care îi este "tare drag".

285 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre meciul România-Grecia: Mi-a părut rău de jucătorii români, mai ales de Maxim

Alexandru Maxim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat despre rezultatul meciului România-Grecia, preşedintele Traian Băsescu a spus, , la B1TV: "Mi-a părut rău, nu m-am enervat. Mi-a părut rău. Am văzut feţele jucătorilor şi, indiferent, şi cei care au jucat mai bine şi cei care au jucat mai puţin bine, le părea rău, îi durea sufletul. Mi-a părut rău în primul rând de ei, că mă uitam la făţuca aia a lui Maxim - mi-e tare drag el aşa, că are o faţă".

Despre selecţionerul Victor Piţurcă, preşedintele Traian Băsescu a spus că nu ar vrea să intre în galeria celor care se ocupă de fotbalul românesc, pentru că acest lucru îl face "Ponta, Dragnea, preşedinţii de cluburi".

"Nu mă mai bag şi eu - dar eu îmi aduc aminte mandatul. (...) Îmi place, nu-mi place Piţurcă, nu ţine de mine, dar îmi aduc aminte declaraţiile de la începutul mandatului lui Piţurcă în care a spus clar că nu are ca obiectiv calificarea la Campionatele Mondiale, pentru că nu are cu ce, şi că obiectivul contractului lui este calificarea la Europenele din 2016. Eu aşa ţin minte. Poate nu ţin minte bine, dar să nu-mi fie luate aceste afirmaţii ca fiind fan Piţurcă", a comentat şeful statului.

El a mărturisit că i-a plăcut ca antrenor Dan Petrescu.

Reprezentativa de fotbal a României a ratat calificarea la Cupa Mondială din Brazilia, după ce a încheiat la egalitate, marţi seară, pe Arena Naţională, scor 1-1, cu selecţionata similară a Greciei, în manşa retur a barajului de accedere la turneul din 2014.

România a înscris prin Torosidis '55 (autogol), iar pentru Grecia a punctat Mitroglou '23.

În tur, vineri, la Pireu, Grecia s-a impus cu scorul de 3-1.

Selecţionata României a disputat al doilea baraj de calificare la Cupa Mondială din istorie, după ce a ocupat locul al doilea în clasamentul grupei D a preliminariilor, după Olanda. În 2001, România cu Gheorghe Hagi selecţioner a ratat calificarea la Cupa Mondială din Japonia şi Coreea de Sud, după ce a pierdut barajul cu selecţionata Sloveniei, 1-2 în deplasare, şi 1-1 pe teren propriu.

România nu a mai fost prezentă la turneul final al Cupei Mondiale din 1998, când competiţia a avut loc în Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici