Becali: Am dat foc la cinci milioane de euro în perioada de transferuri

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că regretă transferurile făcute în ultima perioadă, comparând achiziţionarea unor jucători cu arderea a cinci milioane de euro în propria curte.

17 afișări
Imaginea articolului Becali: Am dat foc la cinci milioane de euro în perioada de transferuri

Becali: Am dat foc la cinci milioane de euro în perioada de transferuri (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Întrebat dacă se mai gândeşte să-l transfere pe atacantul Lacina Traore, Becali a răspuns: "Să-l mai aduc şi pe Traore? Ca să mai dau câteva milioane să se ducă şi alea pe apa sâmbetei. Să mai dau foc la încă trei-patru milioane, că la vreo cinci milioane am dat foc în perioada asta de transferuri. Ca şi când am luat cinci milioane, din alea de cinci sute, le-am pus în curte şi le-am dat foc. Exact asta am făcut în perioada asta. Că mai bine nu luam".

Becali i-a criticat pe ambii atacanţi ai Stelei de la meciul cu Gloria Bistriţa, Pantelis Kapetanos şi Marius Bilaşco. "Sunt oameni care nu merită. Faci atâtea lucruri pentru ei, faci eforturi, dai bani. Nu sunt bani puţini. Kapetanos ia 25.000 de euro pe lună. Sunt bani. Când intri pe teren, dă-ţi viaţa. Bilaşco atâta poate. Dar Kapetanos a demonstrat că ştie, că poate", a mai spus Becali.

Finanţatorul stelist a fost nemulţumit şi de faptul că Bilaşco simulează prea des faulturi. "Bilaşco, una, două se aruncă pe burtă. Măcar nu te mai arunca, te faci şi de râs. Asta e, pierzi mingea şi gata. Asta o să le spun şi acum: «Bă, nu vă mai aruncaţi aşa. E urât». Mă simt eu jignit când se aruncă un jucător de-al meu. Ai pierdut mingea, asta e. Şi mai e un jucător care îmi place şi are valoare de mai face gesturi din astea, de se aruncă tot aşa. O să-i spun, că e păcat de el să facă aşa", a precizat el.

Becali a menţionat că sunt mulţi jucători de la Steaua care nu-şi vor primi banii din contract din cauza evoluţiilor slabe. "Fiecare om în viaţă trebuie să merite banii pe care îi primeşte Cum să iei bani degeaba? Iei bani dacă îi meriţi. Cine consider eu că merită, va lua banii. Voi face o listă. Nu toţi sunt vinovaţi. Cine nu merită, nu ia banii. Dar mergem pe lege, pe regulamente, cum e normal. Să depună hârtii. Eu fac pe lege. Sunt şi jucători care merită. O să-i alegem pe ăia care sunt şi o să vedem care merită şi care nu merită. Sunt şi jucători de perspectivă. Sunt unii pe care nu pot să-i las liberi. Au perspectivă, sunt de viitor, au valoare", a adăugat Gigi Becali.

Patronul stelist a anunţat că nu se va mai implica emoţional la Steaua şi nu va mai merge cu echipa în deplasare. "Pentru ce să dai bani, să te îmbolnăveşti? Pentru ce? Nu mai înţeleg nimic ce fel de oameni sunt. Emoţional, cu siguranţă, nu mă voi mai implica. Şi chiar e posibil să nu mă mai uit la meciuri. Bine, la astea din Ghencea vin, aşa ca relaxare. La alea din deplasare nu mai merg. Am spus de mai multe ori şi tot nu m-am ţinut de cuvânt, dar acum aşa va fi. Nu mai merg. Ce rost are, pentru ce?", s-a întrebat el.

Gigi Becali consideră că Steaua n-ar putea ocupa nici locul al zecelea în clasamentul Ligii I dacă nu i-ar avea în componenţă pe Bogdan Stancu şi Cristian Tănase. "Ce oferte să am pentru jucători? După ce că nu am marfă bună să-i mai dau şi pe ăia buni? După ce nu am, să-l mai dau şi pe Bogdan Stancu, ca să rămân de râs. Sau îl dau şi pe Tănase, chiar să râmân de râsul râsurilor. Dacă îi dau pe ăştia doi nu mai prindem nici locul zece", a concluzionat Gigi Becali.

Steaua a fost învinsă, duminică, în deplasare, de formaţia Gloria Bistriţa, cu scorul de 1-0 (1-0), într-un meci din cadrul etapei a XIII-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici