Brazuca, balonul oficial pentru CM-2014, a fost prezentat la Rio de Janeiro - FOTO

Balonul pentru Cupa Mondială din 2014, denumit "Brazuca", a fost prezentat oficial, marţi, la Rio de Janeiro, în cadrul unei ceremonii la care au participat fostul jucător brazilian Cafu, olandezul Clarence Seedorf şi Hernane, fotbalişti la Botafogo, respectiv Flamengo.

491 afișări
Imaginea articolului Brazuca, balonul oficial pentru CM-2014, a fost prezentat la Rio de Janeiro - FOTO

Brazuca, balonul oficial pentru CM-2014, a fost prezentat la Rio de Janeiro - FOTO (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Balonul este sută la sută brazilian, fantastic. Este foarte frumos şi are caracteristicile şi culorile Brazilia. Sper că va aduce noroc naţionalei Braziliei", a declarat Cafu, citat de site-ul Globoesporte.

Mingea are dungi roşii, albastre şi verzi pe fond alb, cântăreşte 437 de grame şi a fost testată pe parcursul a doi ani şi jumătate de 600 de jucători de la 30 de echipe din întreaga lume.

Numele balonului a fost ales în septembrie 2012, într-un sondaj pe internet la care au participat un milion de fani brazilieni. Aceştia au avut de ales între "Brazuca", "Bossa Nova" şi "Carvanalesca".

"Brazuca" succede balonului "Jabulani", folosit la Cupa Mondială din Africa de Sud, din 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici