Bugetul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 creşte la 4,38 miliarde de euro din cauza inflaţiei

Bugetul estimat pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 a crescut de la 3,98 miliarde de euro, sumă stabilită la sfârşitul anului trecut, la 4,38 miliarde de euro, conform insidethegames.biz.

80 afișări
Imaginea articolului Bugetul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 creşte la 4,38 miliarde de euro din cauza inflaţiei

Bugetul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 creşte la 4,38 miliarde de euro din cauza inflaţiei

Jumătate din această creştere de aproximativ 10% se datorează inflaţiei cauzate de creşterea costurilor energiei în urma invaziei ruseşti în Ucraina.

Preşedintele Paris 2024, Tony Estanguet, care spusese anterior că bugetul va creşte probabil cu aproximativ 10%, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă virtuale, că va prezenta cifrele revizuite Consiliului de Administraţie al Jocurilor la 12 decembrie.

El a adăugat: „Vestea bună este că Paris 2024 va prezenta un buget echilibrat".

Alte elemente ale celei de-a treia revizuiri a bugetului se datorează creşterii cheltuielilor.

Costul combinat al ceremoniilor de deschidere şi de închidere a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice va creşte de la 100 de milioane de euro la 130 de milioane de euro, ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice planificată pe malurile Senei la 26 iulie urmând să reprezinte aproximativ 100 de milioane de euro.

Finanţarea pentru securitate şi securitate cibernetică a fost, de asemenea, majorată cu încă 40 de milioane de euro, în total ajungând la 320 de milioane de euro.

Comitetul de organizare a anunţat că veniturile din vânzarea de bilete vor fi mai mari decât previziunile sale de 1,265 milioane de euro, cu 143 milioane de euro.

„Este posibil, pentru că avem o cunoaştere foarte detaliată a tuturor proiecţiilor, acum că harta siturilor este finalizată", a declarat un oficial, potrivit L'Equipe, adăugând că, în urma colaborării cu Comitetul Internaţional Olimpic, numărul de locuri pentru spectatori a fost mărit prin reducerea numărului de locuri pentru oficiali şi mass-media.

Estanguet a precizat că statul şi autorităţile locale vor oferi o sumă suplimentară de 71 de milioane de euro pentru Jocurile Paralimpice, ceea ce duce ponderea finanţării publice în bugetul total la 171 de milioane de euro, o creştere de la trei la patru procente.

În acelaşi timp, Paris 2024 a trebuit să „vizeze economii în toate direcţiile", a declarat Estanguet.

Data deschiderii Satului Olimpic a fost amânată cu patru zile, până la 18 iulie, iar locurile de desfăşurare a evenimentelor se vor deschide cu şapte zile înainte de prima sesiune şi nu atunci când se deschide Satul Olimpic, aşa cum era prevăzut iniţial.

Economii de 25 de milioane de euro au fost realizate, de asemenea, prin menţinerea unui singur sistem de alimentare cu energie de rezervă pentru toate siturile.

Iar deplasarea spectatorilor cu mijloacele de transport în comun către locurile de desfăşurare a competiţiilo, în parteneriat cu Île-de-France Mobilité, nu va fi gratuită, aşa cum era prevăzut iniţial, ceea ce a permis Paris 2024 să economisească 45 de milioane de euro.

În căutarea de sponsori suplimentari, potrivit Le Monde, veniturile preconizate au crescut de la 1,1 miliarde de euro din parteneriate interne la aproape 1,23 miliarde de euro.

"Suntem încrezători în capacitatea noastră de a depăşi 90% din obiectivul final cu realizarea a circa zece noi parteneriate în săptămânile următoare", a adăugat Estanguet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici