Bulgaria lansează ideea unei ligi de fotbal a Europei de Est

Reprezentanţi ai fotbalului bulgar au anunţat proiectul de înfiinţare a unei ligi de fotbal în Europa de Est pentru echipele care nu reuşesc să se califice în competiţiile UEFA, a anunţat miercuri cotidianul 7 Dni Sport.

157 afișări
Imaginea articolului Bulgaria lansează ideea unei ligi de fotbal a Europei de Est

Bulgaria lansează ideea unei ligi de fotbal a Europei de Est (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ideea, care aparţine preşedintelui ŢSKA Sofia, Dimitar Borissov, are deja adepţi în rândul cluburilor bulgare şi din alte ţări.

"Această ligă va da un sens cluburilor care nu reuşesc să se califice în Liga Campionilor sau Liga Europa", a declarat Borissov, citat de 7 Dni Sport.

Cluburi din 12 ţări, precum şi reprezentanţi ai federaţiilor ruse şi ucrainene, sunt interesate de idee, care vizează ridicarea nivelului fotbalului în regiune şi aducerea spectatorilor pe stadioane.

Proiectul nu are sprijinul UEFA, lucru ce îi diminuează şansele de succes, cu atât mai mult cu cât şi potenţiali sponsori şi-au condiţionat acordul de validarea din partea instanţei europene.

Borissov a declarat că va invita reprezentanţi ai UEFA şi FIFA pentru discuţii, atunci când proiectul va fi mult mai concret.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici