CFR Cluj, penalizată cu 24 de puncte de Comisia de Disciplină a FRF. Decizia de depunctare poate fi atacată la Comisia de Recurs şi TAS sau se poate solicita revizuirea

Gruparea CFR Cluj a fost penalizată cu 24 de puncte de către Comisia de Disciplină a FRF, în urma neachitării datoriilor către cinci foşti jucători şi astfel a ajuns pe ultimul loc în clasamentul Ligii I, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele AFAN, Emilian Hulubei.

845 afișări
Imaginea articolului CFR Cluj, penalizată cu 24 de puncte de Comisia de Disciplină a FRF. Decizia de depunctare poate fi atacată la Comisia de Recurs şi TAS sau se poate solicita revizuirea

CFR Cluj, penalizată cu 24 de puncte de Comisia de Disciplină a FRF

"Astăzi la ora 12.00 a avut loc şedinţa Comisiei de Disciplină, care a pus în aplicare, conform regulamentelor, sancţiunea cu 24 de puncte a clubului CFR Cluj. S-a constatat faptul că s-a depăşit termenul de 21 de zile de la deciziile definitive ale comisiilor în care se putea face recurs la TAS în ceea ce priveşte neplata datoriilor către jucători şi a aplicat penalizarea cu 24 de puncte. Membrii Comisiei de Disciplină nu au făcut decât să constate că nu s-au pus în aplicare aceste decizii definitive în cazul fotbaliştilor Ioan Hora, Claudiu Voiculeţ, Daniel Stana, Liviu Ganea şi Vasile Maftei. După părerea mea, nu cred că mai există cale de atac la această decizie", a declarat Hulubei pentru MEDIAFAX.

CFR Cluj ocupa locul 2 în clasamentul Ligii I la finalul turului, cu 34 de puncte.

Tot miercuri, Tribunalul Specializat Cluj a admis cererea societăţii care administrează clubul CFR Cluj de deschidere a procedurii generale a insolvenţei, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 8 mai.

"Admite cererea formulată de debitoarea FC CFR 1907 Cluj SA. Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei FC CFR 1907 Cluj SA. Numeşte administrator judiciar provizoriu pe RTZ & PARTNERS SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din Legea nr. 85/2014. Stabileşte în favoarea administratorului judiciar provizoriu un onorariu provizoriu lunar de 1.000 lei", se arată în soluţia Tribunalului Specializat Cluj publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Miercuri a avut loc al doilea termen în dosarul înregistrat la 29 ianuarie 2015, la Tribunalului Specializat Cluj, prin care clubul condus de Arpad Paszkany solicita deschiderea procedurii de insolvenţă.

CFR Cluj, care se confruntă cu o acută criză financiară de anul trecut, este al şaptelea club de Liga I care solicită intrarea în insolvenţă în ultimii doi ani, după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, FC Vaslui şi FC Dinamo.

Conform legislaţiei UEFA un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se află în insolvenţă. UEFA permite înscrierea cluburilor în competiţiile pe care le organizează după un an de la încheierea acestei proceduri.

CFR Cluj poate ataca decizia de depunctare la Comisia de Recurs şi TAS sau poate solicita revizuirea

Conducerea grupării CFR Cluj poate ataca decizia de penalizare cu 24 de puncte luată de Comisia de Disciplină a FRF la Comisia de Recurs şi Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) sau poate cere revizuirea, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse din cadrul LPF.

"Decizia de depunctare de astăzi (n.r. - miercuri) nu este definitivă. Cei de la CFR pot merge la Recurs şi apoi la TAS. Sau pot cere revizuirea, aşadar sunt posibile trei căi de atac. Punctele de penalizare primite în cazul fotbaliştilor cărora clubul le este dator se cumulează, astfel că penalizarea se ridică la 24 de puncte", a declarat sursa citată.

Conform site-ului oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, Comisia de Disciplină a FRF a sancţionat CFR Cluj pentru neexecutarea hotărârilor Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor (CNSL), în speţă neachitarea datoriilor către cinci fotbalişti, cu interzicerea dreptului de a transfera sau legitima jucători în calitate de club cesionar şi scăderea a câte patru puncte pentru fiecare dosar. Cei cinci jucători sunt Daniel Stana, Laszlo Sepsi, Claudiu Voiculeţ, Ioan Hora şi Vasile Maftei, cu menţiunea că ultimul a avut două dosare deschise la CNSL.

Gruparea CFR Cluj a mai fost sancţionată de Comisia de Disciplină şi în alte trei litigii cu foşti jucători. Astfel, în cazurile fotbaliştilor Damjan Djokovici, Liviu Ganea şi Felice Piccolo, gruparea ardeleană a fost sancţionată cu câte 7.000 lei penalitate sportivă, primind un termen de graţie de 5 zile pentru plata restanţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici