Ciclistul Bradley Wiggins şi tenismanul Andy Murray, decoraţi de Regina Marii Britanii

Ciclistul Bradley Wiggins, câştigătorul Turului Franţei şi medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, dar şi jucătorul de tenis Andy Murray, figurează pe lista personalităţilor decorate de regina Elisabeta a II-a de Anul Nou.

135 afișări
Imaginea articolului Ciclistul Bradley Wiggins şi tenismanul Andy Murray, decoraţi de Regina Marii Britanii

Andy Murray (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Wiggins a fost desemnat şi personalitatea sportivă a anului 2012 de către BBC.

"Este o recunoaştere supremă pentru un sportiv şi reprezintă încununarea a 12 ani de muncă şi reuşite", a spus Wiggins, 32 de ani, care a devenit, în iulie, primul britanic care a câştigat Turul Franţei.

De asemenea, Andy Murray va fi decorat, după ce în acest an a câştigat aurul olimpic, dar şi primul său turneu de Grand Slam, US Open.

În total, peste o mie de persoane vor fi decorate, dintre care 47 la sută femei şi zece la sută sportivi, după crearea, în acest an, a unei liste speciale pentru Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice de la Londra.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici