CM-2022: Muncitorii de la stadionul Al-Wakrah din Qatar sunt plătiţi cu 57 eurocenţi pe oră

Muncitorii care lucrează la construirea stadionului Al-Wakrah, ce va găzdui meciuri la Cupa Mondială din Qatar din 2022, sunt plătiţi cu 50 eurocenţi pe oră şi muncesc până la 30 de zile pe lună, a anunţat, miercuri, cotidianul The Guardian.

329 afișări
Imaginea articolului CM-2022: Muncitorii de la stadionul Al-Wakrah din Qatar sunt plătiţi cu 57 eurocenţi pe oră

CM-2022: Muncitorii de la stadionul Al-Wakrah din Qatar sunt plătiţi cu 57 eurocenţi pe oră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit jurnalului britanic, circa o sută de muncitori îşi desfăşoară activitatea în aceste condiţii.

The Guardian susţine că paşapoartele angajaţilor au fost reţinute de manager, lucru ce contravine regulamentului emis de organizatorii CM-2022.

În februarie, Qatarul anunţase o serie de măsuri pentru protejarea muncitorilor de pe stadioane.

"Sunt dificultăţi în a calcula orele suplimentare şi colaborăm cu firmele pentru a evita orice infracţiune", a declarat un purtător de cuvânt al comitetului de organizare.

Încă de la atribuirea organizării CM-2022, Qatarul este extrem de criticat de organizaţiile pentru drepturile omului, care denunţă tratamentul aplicat muncitorilor străini.

"Qatarul este un stat sclavagist", afirmase în iunie, la Geneva, secretarul general al Confederaţiei sindicale internaţionale, Sharan Burrow.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici