Consecinţele retrogradării Spaniei din Grupa Mondială: Fosta jucătoare Gala Leon, noul căpitan al echipei de Cupa Davis în locul lui Carlos Moya

Fosta jucătoare Gala Leon îl înlocuieşte pe fostul tenismen Carlos Moya în funcţia de căpitan al echipei masculine a Spaniei, care a retrogradat în acest an din Grupa Mondială a Cupei Davis, a anunţat federaţia iberică.

87 afișări
Imaginea articolului Consecinţele retrogradării Spaniei din Grupa Mondială: Fosta jucătoare Gala Leon, noul căpitan al echipei de Cupa Davis în locul lui Carlos Moya

Gala Leon (Imagine: Marca)

Federaţia Spaniolă de Tenis (RFET) a încercat fără succes să-l convingă pe Moya să rămână la conducerea echipei, astfel că a decis să o numească pe Leon în locul fostului număr 1 mondial.

"După reuniunea conducerii RFET şi după declaraţiile lui Carlos Moya, s-a decis ca direcţiunea sportivă, îndeplinită de Gala Leon, să preia şi postul de căpitan al echipei de Cupa Davis", se arată în comunicatul RFET.

Gala Leon, 40 de ani, fostă numărul 27 WTA, care a devenit director sportiv al RFET în această vară, este prima femeie ce ocupă fincţia de căpitan nejucător al echipei masculine a Spaniei.

Săptămâna trecută, Spania, de cinci ori câştigătoare a Salatierei de Argint din 2000 până în prezent, a ratat rămânerea în Grupa Mondială, eşalon în care a evoluat 18 ani neîntrerupt, după ce a pierdut barajul cu Brazilia.

Iniţial, RFET a dorit ca Moya să-şi continue activitatea la echipa de tenis, publicând un comunicat în care s-a arătat în favoarea prelungirii contractului său. Însă fostul tenismen a anunţat, joi şi duminică din nou, că a decis să renunţe la postul de căpitan al echipei de Cupa Davis a Spaniei, după ce aceasta a pierdut barajul pentru Grupa Mondială

Carlos Moya, 38 de ani, a devenit în 1999 primul jucător de tenis spaniol care a ocupat locul 1 ATP. El a preluat funcţia de căpitan al echipei de Cupa Davis la finalul anului 2013, când i-a luat locul lui Alex Corretja.

Spania a câştigat Cupa Davis în 2000, 2004, 2008, 2009 şi 2011, iar în 2012 a pierdut finala.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici