Cum arată Brazuca, balonul oficial al Cupei Mondiale 2014 - FOTO

Balonul oficial al Cupei Mondiale se numeşte Brazuca, are inserţii roşii, albastre şi verzi pe fond alb, cântăreşte 436 de grame şi a fost testat timp de doi ani şi jumătate de 600 jucători şi de 30 de echipe din lumea întreagă.

272 afișări
Imaginea articolului Cum arată Brazuca, balonul oficial al Cupei Mondiale 2014 - FOTO

Cum arată Brazuca, balonul oficial al Cupei Mondiale 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numele său a fost ales în septembrie 2012 de fani, pe internet, după un sondaj la care au participat pentru un milion de brazilieni. Internauţii au avut de ales între "Brazuca", "Bossa Nova" şi "Carvanalesca".

Brazuca este un termen folosit de brazilieni pentru a descrie mândria naţională prin intermediul modului de viaţă din Brazilia, potivit FIFA.

"Brazuca" urmează după "Jabulani", balonul oficial al Cupei Mondiale din Africa de Sud, din 2010.

Balonul, fabricat de adidas, va fi folosit începând de joi, la meciul Brazilia - Croaţia, din deschiderea Cupei Mondiale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici