Decizie importantă luată de UEFA pentru Liga Campionilor

Decizie istorică luată de UEFA pentru Liga Campionilor: ora de start a meciurilor nu va mai fi 21:45. După noile reguli, partidele vor începe la ora 20:00 - ora României şi 22:00, după modeul meciurilor de Europa League, scrie ProSport.

946 afișări
Imaginea articolului Decizie importantă luată de UEFA pentru Liga Campionilor

Decizie importantă luată de UEFA pentru Liga Campionilor (Imagine: Silviu Matei/ Arhiva Mediafax Foto)

De asemenea, sistemul de calculare al coeficienţilor a suferit modificări. Deciziile au fost luate vineri de Comitetul Executiv UEFA. Suporterii din România s-au obişnuit ca meciurile din Liga Campionilor să înceapă de la 21:45. Ora de start a devenit chiar şi subiect de tachinări în fotbalul românesc, între echipele care au păstruns în grupele competiţiei şi cele care n-au reuşit aceeşi performanţă. Lucrurile se vor schimba însă din sezonul 2018-2019.

Comitetul Executiv UEFA, care s-a întrunit vineri, a decis să facă o schimbare în orarul meciurilor din Champions League. Astfel, începând cu sezonul 2018-2019, două meciuri vor începe la ora 20:00 - ora României şi şase vor avea fluierul de start de la ora 22:00. Decizia a fost argumentată prin faptul că fanii vor avea astfel ocazia să vadă mai multe meciuri din Liga Campionilor. Neoficial, asta înseamnă şi venituri mai mari din marketing şi publicitate.

Alte decizii importante luate de Comitetul Executiv UEFA:

-Toate echipele campioane care sunt eliminate în fazele preliminare din Liga Campionilor vor merge automat în calificările Europa League. Acestea vor primi astfel o a doua şansă. Până acum, doar echipele eliminate din turul III preliminar şi play-off-ul Ligii Campionilor mergeau în Europa League.

-Coeficientul clubului nu mai conţine 20% din coeficientul naţional. Prin această decizie se urmăreşte ca o echipă bună dintr-un campionat slab să nu fie afectată în competiţiile europene. Coeficientul unui club se va calcula astfel doar pe baza rezultatelor făcute de acea echipă în ultimii 5 ani. Foarte important, nu se vor mai acorda puncte bonus pentru cluburile care au câştigat Liga Campionilor, aşa cum s-a discutat până acum.

-Totuşi, echipele care au câştigat trofee europene vor avea de câştigat din puncte de vedere financiar. Astfel, un club precum Steaua, de exemplu, va primi mai mulţi bani din competiţiile europene, deoarece a câştigat Cupa Campionilor Europene. Cluburile care au câştigat trofee europene vor primi un punctaj, care le va avantaja la distribuţia bonusurilor, după cum urmează:

Echipele care au câştigat un trofeu european în ultimii 5 ani:

-Liga Campionilor: 12 puncte
-Europa League: 3 puncte

Echipele care au câştigat un trofeu european între 1993 şi până în urmă cu 5 ani

-Liga campionilor: 8 puncte
-Europa League: 3 puncte
-Cupa Cupelor (competiţie desfiinţată între timp): 2 puncte

Echipele care au câştigat un trofeu european înaintea sezonului 1992-1993:

-Liga Campionilor: 4 puncte
-Cupa UEFA: 1 puncte
-Cupa Cupelor: 1 punct
​- Ca urmare a unei propuneri a preşedintelui UEFA, 50 de milioane de euro vor merge dinspre Liga Campionilor spre Europa League, în timp ce alte 10 milioane de euro vor merge dinspre Liga Campionilor drept buget pentru rundele preliminare din Europa League.

- Conceptul pentru ţările care vor să găzduiască EURO 2024 s-a schimbat. Maximum două ţări vor fi calificate automat din postura de gazde, în timp ce condiţiile minime care trebuie îndeplinite pentru a putea găzdui competiţia includ nouă sau zece stadioane, dintre care două sau trei cu o capacitate minimă de 50.000 de locuri, dar şi trei stadioane cu cel puţin 40.000 de locuri şi alte patru cu cel puţin 30.000 de locuri

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici