Dinamo îi cere lui Badea să explice de ce clubul nu s-a constituit parte civilă în Dosarul Transferurilor

FC Dinamo îi cere fostului preşedinte al Consiliului de Administraţie, Nicolae Badea, să explice de ce gruparea "alb-roşie" nu s-a constituit parte civilă în Dosarul Transferurilor şi îl acuză pe acesta că a "scos" bani de la club, nu a investit, se arată într-un comunicat remis, vineri, MEDIAFAX.

226 afișări
Imaginea articolului Dinamo îi cere lui Badea să explice de ce clubul nu s-a constituit parte civilă în Dosarul Transferurilor

Nicolae Badea (Imagine: Andrei Eduard/Mediafax Foto)

"De ce clubul Dinamo, condus «pe culmile gloriei manageriale» de către dumnealui, nu s-a constituit parte civilă în Dosarul Transferurilor? Vorbim despre o situaţie în care clubul a fost prejudiciat cu multe milioane de euro. Acesta este un caz clar, în care s-a dat deja o sentinţă judecatorească. Oare pentru ceea ce s-a întâmplat la clubul Dinamo în această speţă, condamnată definitiv şi irevocabil, a beneficiat de girul său? Aşa cum putem vedea în documentele prezentate de presă, domnul Badea a fost cel care l-a mandatat pe Cristi Borcea să instrumenteze aceasta situaţie. Dacă l-a mandatat să acţioneze în interesul societăţii şi nu a facut ce trebuia pentru Dinamo, de ce nu a apărat clubul şi interesele acestuia? Sunt întrebări clare la care întreaga opinie publică, în mod special suflarea dinamovistă, aşteaptă un răspuns clar", se arată în comunicatul semnat de Dorin Irimia, purtătorul de cuvânt al FC Dinamo.

TITLURILE ZILEI

Irimia a precizat că atunci când omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a preluat controlul clubului, FC Dinamo nu se mai putea constitui parte civilă. "În încheiere, pentru că ştim afinitatea pentru dezinformare care-l caracterizează pe domnul Badea, vrem să-i comunicăm înainte de a face efortul să mai arunce cu fumigene în spaţiul public, că atunci când Dinamo a fost preluat de noul acţionar, procedura juridică prin care clubul se putea constitui ca parte prejudiciată în Dosarul Transferurilor nu se mai putea face. Termenul legal era depăşit", a spus Irimia.

Badea era obişnuit să scoată bani de la Dinamo, nu să bage, precizează comunicatul, care adaugă că foştii acţionari au primit 5,5 milioane de euro "dintr-un foc": "Suntem convinşi că domnului Badea, care era obişnuit să scoată bani de la Dinamo, nu să bage, îi este greu să înţeleagă cum e să investeşti 14 milioane de euro în Dinamo într-un singur an. Ar putea să se uite măcar în buzunarele dumnealui şi ale foştilor acţionari, unde poate avea surpriza să descopere 5,5 milioane de euro dintr-un foc. Deşi, dacă ar mai exista o fărâmă de decenţă, ar fi de ajuns să se gândească preţ de o clipă la jaful pe care l-a lăsat în urmă şi n-ar mai avea nicio îndoială că Dinamo nu ar mai fi putut supravieţui un an fără un efort financiar imens. Proporţiile acestui jaf încep, încet, încet, să devină publice".

Nicolae Badea mai este acuzat că dezinformează şi manipulează, dând publicităţii numai o pagină din bilanţul clubului pe anul 2012: "Constatăm cu tristeţe că nici măcar acum, mult după ce a trecut ceasul al doisprezecelea, domnul Nicolae Badea nu renunţă la ceea ce ştie să facă cel mai bine - dezinformare şi manipulare".

După ce SC Dinamo 1948 SA, care administrează clubul de fotbal, a solicitat Tribunalului Bucureşti deschiderea procedurii de insolvenţă, fostul preşedinte al CA, Nicolae Badea, şi actualul acţionar majoritar, Ionuţ Negoiţă, se acuză de slaba gestionare a grupării.

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a devenit acţionar majoritar la FC Dinamo, în luna martie 2013, după ce a preluat pachetele deţinute de Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu.

Negoiţă a intrat în acţionariatul grupării dinamoviste la începutul lunii august 2012, când a cumpărat, pentru o sumă de "câteva milioane" de euro, un pachet de 30 la sută din acţiunile clubului rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea. O proporţie de 10 la sută din acţiunile FC Dinamo se află în portofoliul vechii societăţi care a administrat gruparea "alb-roşie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici