Dragomir avertizează că FC Rapid este aproape de faliment

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, le recomandă actualilor proprietari ai FC Rapid să găsească repede un investitor, fiind de părere că, în cazul în care planul de reorganziare al clubului nu va fi aprobat la 22 noiembrie, "s-a terminat" cu gruparea giuleşteană.

212 afișări
Imaginea articolului Dragomir avertizează că FC Rapid este aproape de faliment

Dragomir avertizează că FC Rapid este aproape de faliment (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Le recomand celor de la Rapid să găsească repede pe unul cu bani până nu ajung în Liga a V-a. Eu am susţinut Rapidul, mi-am făcut duşmani din cauza Rapidului, dar am ţinut în spiritul legii. Dar le recomand celor de acolo să găsească pe cineva în astea zece zile până la termenul de la tribunal care să investească, să achite datoriile, pentru că dacă intră în faliment s-a terminat cu Rapidul. Până promovează ei le trebuie cinci ani de acum înainte. Iar asta e mult", a declarat, marţi, Dragomir, într-o conferinţă de presă.

Şeful LPF nu crede că acţionarii Rapidului, Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu, au puterea financiară să salveze clubul de la faliment. "Nu cred că cei doi proprietari au acum bani să salveze Rapidul. E destul timp să găsească pe cineva cu bani. Eu am mulţi prieteni cu bani, dar mă tem că am mai făcut o treabă. Şi ăla pe care l-am pus eu în fruntea unei echipe mari mi-a devenit până la urmă duşman fără să ştiu", aspus Dumitru Dragomir.

Datoria clubului Rapid către LPF - suma de 200.000 de euro din drepturile TV achitată în avans - nu va fi o problemă dacă gruparea se va salava de la faliment, a spus Dragomir. Însă el a lăsat să se înţeleagă că LPF se va îndrepta împotriva actualilor propritari pentru recuperarea datoriei dacă FC Rapid întră în faliment. "LPF nu face presiuni să le ia banii. Noi aşteptăm să promoveze şi îi opresc din drepturi. De aia le şi recomand să găsească pe cineva să salveze clubul. Pentru că dacă nu salvează Rapidul, totul se răsfrânge asupra celor care au luat acum clubul şi nu asupra lui Copos. Rapid are un brand care se se poate vinde cu stingerea datoriilor. Nu mai mult, doar cu stingerea datoriilor. Şi să preia cineva cu bani", a menţionat preşedintele LPF.

În cărţile pe care le-a scris despre lumea sportului, Dragomir va prezenta şi modul în care fostul acţionar al FC Rapid George Copos a preluat clubul giuleştean fără să aibă bani. Şeful LPF l-a lăudat pe Copos pentru modul în care a condus Rapidul timp de 22 de ani "pe banii lui şi ai altora".

"Copos m-a boicotat pe mine în decurs de 20 de ani, dar pe Copos eu l-am dus la Rapid. Eu l-am făcut pe Taher să îl prefere pe Copos la Rapid. Taher era titularul... Copos nu avea bani atunci când a luat Rapidul, acum 23 de ani. O să vedeţi în cartea mea toate detaliile, cum l-a pârlit de 40.000 pe Taher. I-a dat lui Hizo şi l-a adus antrenor la Rapid şi aşa mai departe. Dar m-am felicitat că l-am ales. Copos a ţinut 22 de ani Rapidul la cel mai înalt nivel, pe banii lui şi ai altora, dar tot el fiind manager. Este un manager extraordinar de bun. Copos pe mine nu m-a votat, dar vorbesc numai la superlativ de el. Pentru că el a ţinut Rapidul pe banii lui. Cei doi care au venit acum la Rapid (n.r. - Adrian Zamfir şi Nicolae Cristescu) sunt nişte simpatici, dar una e să fii simpatic şi alta să ai forţa financiară să poţi să ţii o echipă ca Rapid. Aici îţi trebuie milioane să bagi în această echipă, eu le-am şi spus când au venit la mine că nu ştiu în ce se bagă", a adăugat Dragomir.

La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a grupării giuleştene. SC FC Rapid SA are de achitat datorii în valoare de 148.029.085 lei (aproximativ 34 milioane de euro), conform tabelului preliminar de creanţe admis de adminstratorul judiciar în dosarul de insolvenţă.

La masa credală au fost înscrişi 163 de creditori care au solicitat creanţe în valoare de 210.838.992 lei (aproximativ 48 de milioane de euro), însă administratorul judiciar a admis doar 148 de milioane de lei.

La 17 mai, Tribunalul Bucureşti a decis ca termen pentru confirmarea planului de reorganizare a SC FC Rapid SA data de 13 septembrie, în cadrul dosarului de insolvenţă al societăţii care administrază gruparea giuleşteană de fotbal.

În 3 septembrie, Tribunalul Bucureşti, Secţia a VII-a civilă, a stabilit data de 22 noiembrie ca termen pentru publicarea tabelului de creditări, în cazul dosarului de insolvenţă al SC FC Rapid SA.

Tabelul ar urma să fie întocmit până la acea dată. De asemenea, vor fi aduse modificări la planul de reorganizare, ca urmare a retrogradării echipei în Liga a II-a, prin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici