Dragomir despre şansele României: La baraj sunt sceptic. Noi mereu ne-am înecat ca bruneţelul la mal

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, este sceptic în ceea ce priveşte şansele echipei naţionale a României de a câştiga barajul şi a obţine calificarea la Cupa Mondială din Brazilia, precizând că prima reprezentativă s-a "înecat ca bruneţelul la mal".

296 afișări
Imaginea articolului Dragomir despre şansele României: La baraj sunt sceptic. Noi mereu ne-am înecat ca bruneţelul la mal

Dumitru Dragomir (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Eu sunt mai sceptic când sunt meciuri dintr-astea, pe muchie de cuţit. Pentru că noi întotdeauna ne-am cam înecat ca bruneţelul la mal. Am emoţii la baraj, normal. Dacă avem însă noroc şi cădem cu grecii sau chiar cu croaţii, nu cred că ne bat. Dar dacă picăm cu portughezii sau francezii atunci ne va fi greu", a spus Dragomir.

El este convins că România va încheia pe locul doi Grupa D a preliminariilor şi va juca barajul pentru că "turcii nu pot să câştige pe valoare cu olandezii". "Ca valoare, Olanda poate să bată oriunde şi după părerea mea va bate şi în Turcia. Dacă se joacă serios vom merge la baraj. Ca să fie foarte clar, turcii nu pot să câştige pe valoare cu olandezii. Păi Olanda termină în primele trei la Cupa Mondială, vă spun eu", a explicat oficialul Ligii.

Întrebat dacă românii ar trebui să trimită o "valiză" la Istanbul pentru a-i motiva pe jucătorii olandezi, Dragomir a răspuns: "Numai dacă eram de la balamuc... La nivelul ăsta nu se merge nici cu propuneri dintr-astea naţionaliste, darămite cu... Pentru că te prinde şi te scoate pe viaţă".

Apelul public făcut de selecţionerului Turciei, Fatih Terim, în care a transmis oficialilor UEFA şi FIFA să fie atenţi la meciul România - Estonia în ceea ce priveşte un posibil aranjament, este considerat drept o manevră tactică de Dumitru Dragomir. "Păi ei se călăuzesc după lozinca «hoţii strigă cel mai tare hoţii». Turcii sunt în culpă cu atâtea echipe şi strigă la noi, ce naiba. Eu am o impresie foarte bună despre Terim, dar astea sunt manevre tactice înaintea unui meci de o asemenea importanţă", a menţionat Dragomir.

Preşedintele LPF este de părere că suporterii nu ar trebui să sărbătorească o eventuală calificare la baraj a echipei naţionale deoarece o performanţă este doar participarea la turneul final al Cupei Mondiale. "Numai dacă suntem tâmpiţi sărbătorim calificarea la baraj. Ce să sărbătorim? Asta e performanţă că ne ducem la baraj? A, dacă vom câştiga barajul atunci toată lumea să fie la Inter (n.r. - la hotelul Intercontinental din Bucureşti). Diseară, până la ora 12.00, se ştie dacă mergem la baraj. Dar încă o dată, nu este o performanţă că ne ducem la baraj. Performanţă este dacă jucăm la Cupa Mondială. Cu rezultate, fără rezultate, dar să se vorbească despre România pe toate meridianele", a aprecizat el.

Chiar dacă a avut un conflict public cu Piţurcă, Dragomir susţine că nu a afirmat niciodată că selecţionerul este un antrenor slab. "Cu Piţurcă a fost o dispută pe jucători. Eu nu l-am criticat niciodată, n-am spus că ar fi un antrenor slab. Eu am spus atunci că la mijloc ar fi fost potrivit cel mai bun jucător din România în acel moment, Sânmărtean. Şi cred că el este şi acum, dar, mă rog, a mai şi scăpătat, îl ajunge şi pe el vârsta. Atunci mi-a dat el o replică şi mi-a zis după meciul din Turcia că el câştigă şi fără Sânmărtean al meu. Şi atunci a început cearta, că m-a deranjat", a spus preşedintele LPF.

Dragomir a continuat în glumă disputa cu Victor Piţurcă privind selecţia, precizând că Sânmărtean şi Mutu trebuiau convocaţi pentru meciurile cu Andorra şi Estonia. "Ca să îi fac în ciudă lui Piţi, pe Sânmărtean şi pe Mutu i-aş fi văzut în lot. Nu, glumesc. Se poate şi fără Sânmărtean şi fără Mutu", a spus Dragomir.

El a menţionat că, în situaţia în care România va disputa barajul de calificare, va îndeplini orice dorinţă a lui Victor Piţurcă privind programările partidelor din Liga I pentru binele echipei naţionale. "Aşteptăm să vedem ce se întâmplă, dacă naţionala merge la baraj, ca să vedem ce facem cu restanţele, pentru că dacă mergem la baraj trebuie recalculat totul. Deocamdată nu suntem în panică, în panică vom intra dacă nu cştigăm barajul. Dacă ne calificăm la baraj, orice va spune Piţurcă eu voi convinge Adunarea Generală şi vom fi de acord cu el. Avem probleme cu restanţele, dar vom face în aşa fel încât echipa naţională să nu sufere", a adăugat Dumitru Dragomir.

Echipele naţionale ale României şi Estoniei se întâlnesc, în această seară, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, în ultimul meci din Grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Pentru a accede la barajul de calificare la CM, România (16 puncte acumulate) trebuie să învingă Estonia, iar Turcia (tot 16 puncte) să nu câştige partida cu Olanda de la Istanbul. În cazul în care cele două echipe vor fi la egalitate de puncte, departajarea se va face la golaveraj. În acest moment, România are +4, iar Turcia +9.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici