Duma rusă adoptă o lege care aduce regiunile anexate în sistemul sportiv al ţării

Duma de Stat a Rusiei a adoptat un "proiect de lege fundamentală" care vizează integrarea deplină a regiunilor anexate ilegal de la Ucraina în sistemul sportiv al ţării, relatează insidethegames.

1927 afișări
Imaginea articolului Duma rusă adoptă o lege care aduce regiunile anexate în sistemul sportiv al ţării

Legea se aplică Republicii Populare Doneţk şi Republicii Populare Lugansk din estul Ucrainei, pe care Rusia le-a anexat în septembrie, în pofida condamnării internaţionale, în urma invaziei Rusiei în această ţară.

De asemenea, ea acoperă zonele ucrainene Kherson şi Zaporizhzhia, pe care Rusia le-a revendicat în ciuda faptului că nu controlează părţi semnificative din aceste regiuni.

Proiectul de lege permite regiunilor afectate să îşi înfiinţeze propriile organizaţii sportive, care ar putea apoi să se alăture organismelor din întreaga Rusie.

Sportivii, inclusiv cei care au reprezentat anterior Ucraina, vor avea acces la burse, beneficii şi plăţi stimulative.

Acest lucru se va aplica celor care au obţinut rezultate bune la evenimente precum Jocurile Olimpice, Jocurile Paralimpice şi Campionatele Mondiale.

Titlurile sportive atribuite anterior conform normelor ucrainene vor fi în continuare recunoscute.

Peste 3,2 miliarde de ruble (36 milioane de euro) au fost promise pentru sportul din zonele anexate, în ciuda faptului că marea majoritate a lumii nu recunoaşte pretenţiile Rusiei asupra acestora.

Dmitry Svishchev, preşedintele Comisiei pentru cultură fizică şi sport din Duma de Stat, a declarat pentru agenţia oficială de ştiri de stat a Rusiei, TASS, că proiectul de lege va "accelera integrarea noilor regiuni în viaţa sportivă rusă".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici