Echipa Everest România a început ascensiunea către cel mai înalt vârf din lume

Echipa Everest România, formată din Tiberiu Pintilie şi Adrian Fako, a început luni ascensiunea către cel mai înalt vârf din lume, alături de şerpaşi, cel mai înalt punct atins fiind 7.400 m, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

242 afișări
Imaginea articolului Echipa Everest România a început ascensiunea către cel mai înalt vârf din lume

Echipa Everest România a început ascensiunea către cel mai înalt vârf din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi alpinişti români vor efectua ascensiunea pe vârf fiind echipaţi cu tuburi de oxigen şi ajutaţi de şerpaşi care le vor asigura necesarul pe parcursul drumului.

Tiberiu Pintilie şi Adrian Fako vor urca împreună către cel mai înalt vârf din lume, în timp ce colegii lor de expediţie Oana Harabagiu şi Gabriel Motica îi vor susţine din tabăra avansată de la 6.400 m. Iarna de anul acesta s-a prelungit pe munte, iar vântul este foarte puternic în continuare ajungând la viteze de peste 100 km/h, însă prognoza arată că noaptea de 23 mai ar fi momentul oportun pentru a ajunge la 8.848m.

În procesul de aclimatizare, alpiniştii au trecut deja prin tabăra de bază chineză la 5.200 m, cea intermediară la 5.700 m, tabăra avansată la 6.400 m, ajungând ulterior în tabăra 1 la 7.050 m unde au rămas câteva nopţi. Cel mai înalt punct atins până în acest moment de echipa Everest România a fost altitudinea de 7.400 m. Călătoria şi obiectivul echipei sunt puternic influenţate de condiţiile de vreme care se pot schimba de la o zi la alta, însă planul actual rămâne cel de atingere a vârfului Everest în noaptea de 23 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici