Čeferin a fost reconfirmat ca unic candidat pentru alegerile la preşedinţia UEFA

UEFA a reconfirmat faptul că Aleksander Čeferin va candida fără opoziţie la realegerea pentru preşedinţia sa, odată cu anunţarea candidaţilor pentru alegeri la cel de-al 47-lea Congres ordinar, care va avea loc la Lisabona, la 5 aprilie.

430 afișări
Imaginea articolului Čeferin a fost reconfirmat ca unic candidat pentru alegerile la preşedinţia UEFA

Sursa foto: MediafaxFoto

Čeferin s-a confruntat cu numeroase cereri de demisie în urma raportului independent privind scenele haotice şi potenţial fatale de la finala Ligii Campionilor de anul trecut de la Paris, care a concluzionat că UEFA, "în calitate de proprietar al evenimentului, poartă principala responsabilitate pentru eşecurile care aproape au dus la dezastru".

Secretarul general al UEFA, Theodore Theodoridis, a prezentat scuze pentru tratamentul şi defăimarea suporterilor lui Liverpool, luând un angajament de a învăţa din cele întâmplate.

Čeferin, care candidează pentru un al treilea mandat de preşedinte al UEFA, nu a făcut încă niciun comentariu cu privire la acest raport.

El a fost ales al şaptelea preşedinte al UEFA în 2016, pentru a-l înlocui pe Michel Platini, care a fost interzis cu un an înainte pentru încălcări ale eticii, şi apoi reales fără opoziţie pentru un mandat de patru ani în 2019.

Avocatul sloven în vârstă de 54 de ani s-a confruntat cu cea mai mare provocare a sa în aprilie 2021, când 12 dintre cele mai importante cluburi din Europa au încercat să formeze o Superligă europeană.

De asemenea, el a condus UEFA în opoziţia faţă de planurile FIFA de a organiza o Cupă Mondială o dată la doi ani în loc de o dată la patru.

Congresul urmează să voteze asupra celor 11 candidaţi care urmăresc şapte locuri în Comitetul Executiv al UEFA.

Patru dintre aceşti candidaţi candidează pentru realegere - Jesper Moller Christiansen din Danemarca, Armand Duka din Albania, Andrii Pavelko din Ucraina şi Luis Rubiales din Spania.

Printre contracandidaţii pentru un post în Comitetul Executiv se numără francezul Phillippe Diallo, actualul preşedinte interimar al Federaţiei Franceze de Fotbal, şi norvegianca Lise Klaveness, care a contestat în special FIFA şi Qatar în legătură cu problemele legate de drepturile omului la Cupa Mondială Qatar 2022.

Galeza Laura McCallister are garantat un loc în Comitetul Executiv al UEFA de această dată, deoarece candidează fără opoziţie pentru fotbalul feminin.

McCallister garantează reprezentarea naţiunilor de origine britanică în Comitetul Executiv.

Scoţianul Rod Petrie candidează la alegeri şi ar putea oferi un al doilea reprezentant britanic în cadrul Comitetului.

În ceea ce priveşte candidatura fără opoziţie a lui McCallister pentru fotbalul feminin, Federaţia de Fotbal din Ţara Galilor a declarat: "Acesta va fi un moment şi o realizare importantă pentru Asociaţia de Fotbal din Ţara Galilor, deoarece va fi pentru prima dată când un reprezentant din Ţara Galilor va fi ales într-o funcţie în cadrul organismului de conducere al fotbalului european".

Germanul Hans-Joachim Watzke din Germania candidează, de asemenea, fără opoziţie pentru un mandat de doi ani în Comitetul Executiv.

Toate celelalte locuri sunt pentru mandate de patru ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici