Elevii şi studenţii braşoveni vor avea acces gratuit la compeţiile FOTE 2013

Primăria municipiului Braşov, împreună cu Comitetul de Organizare FOTE şi cu sprijinul Regiei Autonome de Transport (RAT) Braşov, a anunţat, miercuri, că elevii şi studenţii braşoveni vor avea acces gratuit la competiţiile sportive desfăşurate în cadrul Festivalului Olimpic al Tineretului European.

315 afișări
Imaginea articolului Elevii şi studenţii braşoveni vor avea acces gratuit la compeţiile FOTE 2013

Elevii şi studenţii braşoveni vor avea acces gratuit la compeţiile FOTE

Împreună cu Inspectoratul Şcolar al judeţului Braşov au fost întocmite liste cu cei care şi-au manifestat dorinţa de a asista la probele de întrecere ale sportivilor europeni, astfel încât peste 2.800 de elevi de la şcoliile şi liceele din Braşov, Predeal, Râşnov, Codlea, Zărneşti şi Moeciu vor beneficia de această facilitate, anunţă organizatorii FOTE, miercuri, într-un comunicat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, studenţii Universităţii "Transilvania" Braşov şi-au exprimat interesul de a fi prezenţi la aceste competiţii. În acest sens, în colaboare cu Universitatea Transilvania, în aceste zile se întocmesc listele cu studenţii care vor sa participe la manifestările FOTE.

Pentru derularea în condiţii optime a acestei activităţi, primarul George Scripcaru l-a desemnat pe viceprimarul Răzvan Popa să coordoneze pe toată perioada festivalului această operaţiune.

Locaţia de plecare a celor minim 20 de autobuze, care vor circula conform unui grafic de rute, a fost programată la capetele RAT din Livada Poştei, Stadionul Municipal şi de la Roman, în funcţie de destinaţiile curselor.

"Accesul elevilor şi studenţilor în mijloacele de transport se va face pe baza listelor transmise de către Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov şi numai cu însoţirea de către cadrele didactice responsabile", se arată în comunicat.

Sporturile favorite ale tinerilor braşoveni sunt probele de schi alpin, biatlon, snowboard, sărituri cu schiurile şi patinaj artistic.

Festivalul Olimpic al Tineretului European se va desfăşura în Braşov, Râşnov şi Predeal, Cheile Grădiştei - Fundata, în perioada 17 - 22 februarie. La cel mai mare eveniment sportiv pentru tineret din România sunt aşteptaţi 1.500 de participanţi, dintre care 900 sportivi şi 600 de membri ai delegaţiilor. Se vor întrece 559 de băieţi şi 351 de fete astfel: 182 de concurenţi la schi alpin, 147 de concurenţi la biatlon, 162 de concurenţi la schi fond, 86 de concurenţi la săriturile cu schiurile, 91 de concurenţi la snowboarding, 50 de concurenţi la patinaj artistic, 62 de concurenţi la patinaj viteză şi 120 de concurenţi la hochei pe gheaţă.

Participanţii vor fi cazaţi la Poiana Braşov, în "satul olimpic" special amenajat, din care fac parte şase hoteluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici